Celebrity

12. listopadu 2022 06:01

David Laštovka

Zpěvačka Tanja poznala svět. Co dnes dělá dračice z 80. let, po které muži šíleli?

Jakmile se rocková zpěvačka Tanja v polovině osmdesátých let zjevila na hudební scéně, způsobila doslova poprask. Na pódiu řádila jako dračice, měla v sobě sex appeal a hlas síly uragánu. Brzy si podmanila řadu fanoušků, chlapi z ní byli u vytržení a vylepovali si její fotky. Příští rok nezapomenutelná česká umělkyně oslaví šedesáté narozeniny.

Tanja, příjmením Kauerová, za svou kariéru svým způsobem vděčí starší kolegyni Haně Zagorové. Právě v jejím televizním pořadu na sebe tehdy upozornila. „Byla to perfektní zkušenost. Bylo mi osmnáct, chodila jsem na gymnázium. A když jsem v televizi zahlédla upoutávku, že hledají holky, co mají pocit, že umí dobře zpívat, řekla jsem si, že to zkusím. Bylo nás tam asi 700, z nichž nás vybrali jen pár. V té době byly jen dva televizní programy pro celé Československo, takže když se člověk objevil v televizi, byl hned známý,“ prozradila Tanja webu Prima Ženy.

Odešla zpívat do Německa do baru

Zagorová se k ní po celou dobu natáčení chovala mile a velmi na ni zapůsobila. „Byla skvělá. Bylo jí tehdy asi devětatřicet a vzpomínám, že když jsme se v zákulisí převlékaly, obdivovaly jsme s holkama její postavu,“ zavzpomínala Tanja, která už tenkrát měla našlápnuto stát se hvězdou, ale zvolila si jinou cestu. Odešla zpívat do Německa do baru. „Nikdy jsem nebyla průbojná a neměla povahu na to, abych se někam cpala. Dostala jsem nabídku jít zpívat ven, tak jsem šla. A nikdy jsem toho rozhodnutí nelitovala. Byla to skvělá škola, měla jsem pravidelný příjem a nemusela vstávat brzy ráno, což jsem opravdu nikdy neměla ráda,“ prohlásila s úsměvem.

Po čase ji přijeli navštívit kamarádi z Československa, mezi nimiž byl i bubeník Radim Pařízek, její pozdější manžel, který už v té době brázdil koncertní pódia se skupinou Citron. Nabídli jí angažmá v jejich kapele a Tanja souhlasila. „Řekla jsem si, proč ne, do baru se můžu vrátit vždycky. Přijela jsem na zkoušku, zazpívala si s nimi a hrozně mě zaujala jejich energie, kterou do toho dávali. Plácli jsme si,“ vylíčila zpěvačka webu Prima Ženy.

Z kolegyň si nejvíce rozuměla s Holanovou a Heidi Janků

Jak se ukázalo, byla to šťastná volba. Úspěch se dostavil okamžitě a ona se stala hvězdou. Ve skupině plné chlapů se zpočátku ale necítila nejlépe. „Byli sví a nebrali si moc servítky, neřešili, že jsem holka. Člověk musel být hodně otrlý a nevšímat si spousty věcí, aby ho to nesrazilo. Častokrát jsem slýchávala narážky na to, jak vypadám, co mám na sobě. Kolikrát mě nechali někde na hotelu, zapomněli, že tam vůbec jsem. O to víc to člověka ale zocelilo,“ popsala Tanja.

Se zpěvačkami tehdejší československé pop music se příliš často nepotkávala. „Jako rockerka jsem byla docela izolovaná a se zpěvačkami z pop music nepřišla moc do kontaktu. Znaly jsme se, pozdravily a tím to končilo. Snad kromě Marcely Holanové a Heidi Janků, s kterými si dodnes občas zavoláme, jsem si žádnou kamarádku neudělala,“ pokrčila rameny.

Díky současnému muži procestovala svět

S kapelníkem Citronu Radimem Pařízkem, za kterého se provdala, má dceru Nikolu. Z ní vyrostla odvážná žena, která miluje dobrodružství. Ve svých dvaceti letech si vzala baťoh a procestovala celou jižní Ameriku. Nakonec se usadila v Brazílii, kde vystudovala vysokou školu. Manželství s Pařízkem však skončilo rozvodem a o Tanje po revoluci přestalo být slyšet.

„Žila jsem v Praze, kde jsem si udělala kosmetický salón a zpívání odsunula na druhou kolej. Pak jsem se v sauně seznámila s Karlem (Karel Mališ, vyhlášený sportovní fyzioterapeut, pozn. red.), který zrovna pracoval u řeckého fotbalového týmu AO Xanthi. Začali jsme se scházet a zjistili, že nám je spolu fajn. Bylo to tak super, že když mi nabídl, abych s ním odešla do Řecka, neváhala jsem. Říkala jsem si, co tady vlastně dělám, žila jsem hrozně stereotypně, měla totálně zakonzervovaný život,“ přiblížila zpěvačka.

Řecko si okamžitě zamilovala. „Připadala jsem si jako na dovolené, děsně mě to tam bavilo, nemusela jsem dělat vůbec nic. Byl to tam úplně jiný život. Žádný stres, všechno v klidu a v pohodě. Nasála jsem úplně jiný vzduch,“ uvedla Tanja. Díky profesi svého muže, po jehož službách je poptávka po celém světě, se po roce a půl přestěhovali do Německa a následně na několik let do Švýcarska. Nakonec se ale shodli na tom, že nejlépe jim bude doma, v zemi, kde se narodili. Pořídili si domek na severní Moravě, kde spokojeně žijí a ke štěstí jim nic nechybí.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.