Celebrity

23. února 2024 13:50

Eliška Reiglová

Dcera Karla Vágnera přibrala kvůli onemocnění štítné žlázy. Překvapilo mě, kolik žen to řeší, říká

Tereza Vágnerová (31), zpěvačka a dcera legendárního hudebníka Karla Vágnera (81), se v poslední době věnuje zejména svým dětem. Kariéru odsunula na druhou kolej nejen kvůli nim, ale také proto, že jí bylo diagnostikováno autoimunitní onemocnění štítné žlázy. Nezastírá, že aby se cítila dobře, musí dodržovat poměrně přísná opatření.

Je vystudovanou pianistkou a talentovanou zpěvačkou, nejdůležitější je ale nyní pro ni role maminky. Dceři Madlence a synovi Albertovi věnuje Tereza Vágnerová většinu svého času, přičemž ho díky kariérní pauze má dostatek. Musí se ale věnovat také sobě samotné a pečovat o své zdraví. Po druhém porodu jí byla diagnostikována autoimunitní hypertyreóza.

„Myslím, že to nemusím vůbec skrývat. Mně se stalo, že po druhém dítěti jsem dostala autoimunitní onemocnění štítné žlázy a přibrala jsem třicet kilo. Pokud to člověk nechce vzdát, tak nechce mít osmdesát kilogramů, takže když jsem zjistila, že standardní medicína na to nestačí, začala jsem hledat spoustu dalších směrů,“ řekla v rozhovoru pro web eXtra.cz.

Těžká cesta k diagnóze

Vágnerová podstoupila biorezonanci, tedy terapeutickou metodu, která likviduje viry, bakterie i parazity v těle. Zkoušela také přerušované půsty a dodnes musí držet velmi přísný stravovací režim. Onemocnění u ní vypuklo v době, kdy bylo Česko kvůli covidovým opatřením uvrženo do prvního lockdownu.

„Tehdy jsem měla relativně vážné obtíže a bylo mi řečeno, že nemohu dorazit, dokud nebudu mít PCR test, což tehdy trvalo i čtrnáct dní. Pamatuji si, že jsem měla hodně nateklý krk, těžce se mi polykalo, ale dlouhé měsíce se na to nepřišlo,“ vzpomíná zpěvačka, která diagnózu zjistila až po návštěvě centra celostní medicíny. Nyní je její nemoc stabilizovaná.

Opora v partnerovi

„Samozřejmě každý den beru léky, ale zjistila jsem, že touto nemocí trpí strašně moc žen, až mě překvapilo kolik. Je to samozřejmě tím, jak žijeme, co jíme, jak zvládáme dlouhodobý chronický stres. Je to opravdu široké téma a do budoucna by mě bavilo se tím zabývat a nějakým způsobem koučovat ostatní ženy, ale zároveň k tomu mám velký respekt. Je to tak křehká věc, že se tomu musí věnovat lidi, kteří tomu rozumí,“ řekla.

Velkou oporou je nyní Tereze Vágnerové její partner Petr Šťovíček, který se jí zcela přizpůsobil. „Ono to vůbec není jednoduché a mít oporu v partnerovi, který třeba drží dietu s vámi, je strašně důležité. V tom je můj muž úžasný, protože co dodržuji já, dodržuje i on, takže to praktikuje se mnou,“ dodala.

Podívejte se na rozhovor s Karlem Vágnerem v pořadu Povídej:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.