Dcera Kateřiny Neumannové o otci: Ublížil mně i mámě, už pár let nejsme v kontaktu

Kateřina Neumannová oslaví ve středu 50. narozeniny

Její máma je olympijská vítězka v běhu na lyžích a ona se nyní snaží uspět na atletické dráze. Oporu ve svém sportovním snažení však Lucie Neumannová (19) nachází jen u zmíněné maminky. S otcem Josefem Jindrou má totiž složitý vztah a jak nyní přiznala, nejsou v žádném kontaktu.

Lucie Neumannová přiznává, že ideální vztah s otcem nemá minimálně posledních pět let, nicméně za poslední dva roky se pouta mezi nimi zpřetrhala prakticky úplně. „Ono to vlastně nebylo ideální už v době, kdy jsem strávila rok ve škole s tenisem na akademii v USA. To mi bylo 14,“ prozradila, jak to má s tátou dcera Kateřiny Neumannové pro Blesk.

„V kontaktu nejsme přes dva roky. Není to tak, že by se stala jedna konkrétní věc, která by nás rozdělila. Spíš celá řada událostí, které mě postupně zraňovaly nebo trápily. A prostě se jich už stalo moc. Taky jsem pochopila, že hodně ublížil mojí mámě,“ vysvětlila Lucie, proč dnes táta není součástí jejího života.

Josef Jindra je bývalý manažér Kateřiny Neumannové, která letos v únoru oslavila padesát let (video najdete v úvodu článku). Zatímco jejich vztah byl dlouhou dobu veřejným tajemstvím, partneři společně vlastnili také dům a penzion u lyžařského střediska Zadov. V roce 2020 se však Neumannová dokázala se svým expřítelem a otcem dcery domluvit a stala se jediným vlastníkem obou objektů. Tehdy také přiznala, že už v jejím životě nehraje žádnou roli.

„Sice přibyly starosti s údržbou, ale konečně se o penzion můžu starat sama. Moc se k minulosti nechci vracet. Jednání byla zatěžující a stresující. Tím, že už jsme dlouho od sebe, to beru tak, že je pryč z mého života. Díky tomu, že jsme vyřešili vlastnické vztahy, s ním nemám společného už vůbec nic,“ popsala svůj aktuální vztah s Jindrou pro CNN Prima News.

Její devatenáctiletá dcera nyní v podstatě potvrdila, že pro ni táta znamená přibližně to samé. Jako jeden z důvodů popsala i jejich loňské setkání, po němž šokovaná a smutná Lucie dle svých slov definitivně pochopila, že táta v jejím životě velmi pravděpodobně vůbec nebude a moc od něj čekat nemůže.

„Na loňském Memoriálu Josefa Odložila jsem si zaběhla osobní rekord na 800 metrů a měla docela radost. Přijela tam i moje ségra s tátou a jeho současnou rodinou. Tak jsem ho chtěla jít pozdravit a třeba se podělit o radost z povedeného závodu. On tu situaci vyřešil tak, že dělal, že mě nevidí, když jsem ho pozdravila. Tohle mě hodně zamrzelo. Byl to pro mě silný a nehezký zážitek, a já si tak celou věc v sobě uzavřela,“ popsala smutnou situaci Lucie s tím, že jí otec aktuálně nanejvýš napíše esemesku k narozeninám.

Jejím velkým koníčkem jsou nyní sociální sítě. Na Instagramu má již přes 30 000 sledujících a jak je patrné z některých postů, ozývají se jí díky tomu různé společnosti s nabídkami spolupráce. Mimo to zde velkou část obsahu věnuje právě sportu a atletice. Otevřela zde veřejně i téma svého otce a jak přiznává, ať už to nadále bude jakkoli, vždy jí to bude líto.

„Mrzet mě to bude vždycky, pořád je to můj táta, s nímž jsem v dětství trávila hodně času a zažila soustu zážitků. Ale protože mám úžasnou mámu, která tu pro mě vždycky je, tak se s tím vyrovnávám lépe. Jinak ale žiju život, který bych neměnila,“ dodala Lucie Neumannová, která letos v červenci oslaví 20 let.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.