Celebrity

29. října 2022 07:00

Eliška Reiglová

Dcera slavných rodičů: Viktorie Mertová vyrostla v šarmantní chodící encyklopedii

Show Jana Krause - Viktorie Mertová

Zora Jandová (64), známá jako sportovkyně, moderátorka, herečka, zpěvačka a skladatelka, má s českým hudebním producentem a skladatelem Zdeňkem Mertou (71) dvě dcery. Prvorozená Viktorie (31) se vydala trochu jiným směrem než její rodiče a raději než schopnosti herecké či hudební dává najevo své vědomosti. Právě díky nim se nyní stala televizí hvězdou.

Když Zora Jandová a Zdeněk Merta vyváděli malou Viktorku do společnosti, obvykle se tiše usadila s knihou do ústraní a četla si. Následně na vysoké škole vystudovala politologii a dnes je televizní hvězdou stejně jako její maminka. A to právě díky svým vědomostem.

Přednosti a nedostatky Viktorie Mertové

Viktorie Mertová je pohledná žena a navíc má hlavu plnou vědomostí. Dala by se v podstatě nazvat chodící encyklopedií. I proto přednáší dějiny USA na Univerzitě Karlově a u toho stíhá amatérské divadlo i péči o malou dcerku. Ačkoliv o sobě ví, že je chytrá, nepřeceňuje se.

„Nevím zdaleka všechno,“ řekla skromně dcera slavných rodičů v Show Jana Krause. Moc dobře ví, že některá témata jsou její silnou stránkou a naopak v jiných se ne tak úplně vyzná.

„Svými znalostmi jsem si docela jistá například v bulváru a ve vaření,“ poznamenala se smíchem a dodala, že dobrá paměť je základem úspěchu. O její lásce k vaření svědčí hodně i fakt, že už má nasbírané celé tisíce receptů, které hodlá vyzkoušet.

Procvičování je matka moudrosti

Nově se Viktorie Mertová stala oponentkou účastníků vědomostní soutěže, musí si být proto jistá, že své znalosti neustále rozšiřuje. Její charisma zděděné po mamince by ale nepochybně stačilo k odzbrojení nejednoho soupeře nejen před kamerami.

„Občas si procvičím nějaká hlavní města nebo něco, co se dá procvičit. Ale ono se to nedá naučit,“ posteskla si Viktorie, která přestože je obdivuhodně znalá, o svých vědomostech jako každý jiný člověk čas od času zapochybuje.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.