Celebrity

19. dubna 2024 11:40

Tomáš Durčák

Dcera Toma Cruise Suri už tátu možná nikdy neuvidí. Rozdělila je scientologie

Když se v roce 2006 narodil doposud jediný biologický potomek Toma Cruise, dcera Suri, byl z toho pořádný poprask. Nejen proto, že se svou tehdejší manželkou, herečkou Katie Holmes, tvořili hvězdný hollywoodský pár, ale i kvůli způsobu, jakým svou dceru vychovávali. Dnes osmnáctiletá Suri však od šesti roků tátu neviděla. A kvůli scientologické církvi se možná ani nikdy nepotkají.

Tom Cruise po narození dcery doslova zářil štěstím. Na veřejnosti svou milovanou princeznu velmi často nosil na rukou, neustále se usmíval a dával jí vše, o co si řekla. Malá dívenka tak už od útlého věku chodila v šatech pro princezny, mohla mít nalakované nehty a rodiče jí pořizovali i značkové kabelky či boty s podpatky.

Čtěte také: Tom Cruise zamíří ke hvězdám. Slavný herec prozradil detaily svého natáčení ve vesmíru

Hollywoodský herec se bránil tím, že jeho holčička nosí vše, co nosit chce, a on jí rozhodně nic zakazovat nebude. Jejich velmi blízký vztah však nakonec vydržel jen do roku 2012, kdy se Katie Holmes s Cruisem, údajně kvůli jeho zapojení do scientologie, rozvedla. Suri s ní začala žít v New Yorku daleko od otce, kterého podle všeho od té doby ani jednou neviděla.

„Suri už svého otce ani trochu nezná. Deset let s ním nebyla v žádném kontaktu. Nezajímají ji jeho filmy, v jejím životě už zkrátka nehraje žádnou roli,“ citoval před dvěma lety svůj zdroj The New York Post. Nyní tato slova potvrdil i web Page Six: „Tom Suri neviděl od roku 2012. Katie ji chrání před pozorností veřejnosti a je oddanou matkou.“

Když se Suri narodila, vypadalo to přitom, že se od ní slavný herec už nikdy nebude chtít hnout ani na krok. „Celý svůj život jsem se chtěl stát otcem. Vždycky jsem si říkal, že moje děti se na mě vždy budou moci spolehnout, a vždycky bych tady pro ně byl a miloval je – že bych svým dětem nikdy nedal slib, který bych nemohl dodržet,“ řekl v roce 2006 Tom magazínu Vanity Fair.

V té době už přitom oficiálně byl otcem dvou adoptovaných dětí, dcery Belly a syna Connora, které měl z předchozího manželství s herečkou Nicole Kidman. Je tak zřejmé, že první biologický potomek pro něj byl něčím trochu jiným. Od té doby se však mnohé změnilo a nestárnoucí hvězda akčních filmů za posledních 12 let o své dceři veřejně neřekla jediné slovo. Představitelé scientologie zároveň herci podle všeho po rozvodu poradili, aby s dcerou rozvázal veškeré styky.

V soudní bitvě proti bulváru v listopadu 2013 Cruise podle dokumentů přiznal, že Katie Holmes podala žádost o rozvod, aby Suri ochránila před scientologií. Při rozvodu souhlasil s tím, že bude své exmanželce platit 400 tisíc dolarů (9,5 milionu korun) ročně až do chvíle, kdy Suri dovrší 18 let, což se nyní stalo.

Jak připomíná web Page Six, osmnáctiny jsou pro život Suri potenciálně zásadní i ze zcela jiného důvodu. Na rozdíl od své matky byla v šesti letech příliš malá na to, aby podepsala ohledně scientologie jakékoli smlouvy o mlčenlivosti. A jelikož je nyní oficiálně dospělou, může teoreticky o svém otci i jeho členství v kontroverzní církvi začít veřejně mluvit.

Americká herečka Leah Remini, jedna z nejznámějších celebrit, které našly kuráž scientologii opustit a veřejně proti ní vystoupit, má o Cruisově aktuálním plánu jasno. „Jsem si jistá, že jeho plánem je počkat, než bude Suri starší, aby ji mohl nalákat do scientologie a daleko od matky,“ citoval Page Six herečku, která se v roce 2006 zúčastnila romantické svatby Cruise a Holmes v Itálii. To se však vzhledem k tomu, co se o nejspíš Suri o církvi dozvěděla od matky, zdá být velmi nepravděpodobné.

Tom Cruise na sobě za posledních 12 let nedal nikdy znát, že by se mu po jeho jediném biologickém potomkovi, dceři Suri, stýskalo:

Sdílejte článek
Štítky rozvod rodina církev narozeniny dcera Tom Cruise herec mlčenlivost kontakt scientologie Katie Holmesová Suri Cruise

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.