Celebrity

19. března 2023 15:51

Eliška Reiglová

Korunovační tajemství odhaleno. Děti prince Williama budou mít důležitý úkol

Ačkoliv se původně spekulovalo nad tím, že ze tří dětí prince Williama (40) a princezny Catherine (41) bude při korunovaci krále Karla III. (74) mít důležitou roli jen jedno, ukázalo se, že tomu tak nebude. Z paláce unikly informace, že kromě prince George (9) se mají důležitého úkolu zhostit i princezna Charlotte (7) a nejmladší princ Louis (4). S některými členy královské rodiny se naopak nepočítá.

Po smrti královny Alžběty II. se král Karel III. ujal panovnických povinností okamžitě, oficiální korunovace ho nicméně teprve čeká. Proběhne sice v květnu, ale přípravy na ni už jsou v plném proudu. Vypadá to, že už nyní je rozhodnuto o tom, kdo se ujme jaké role při samotném ceremoniálu, který bude sledovat celý svět.

Velká role princů a princezny

Z uniklých dokumentů citovaných webem The Mirror vyplývá, že ačkoliv se bude mnoho pozornosti soustředit na prince George jakožto na druhého následníka trůnu, ten po svém boku bude mít i oba mladší sourozence. Na dva prince a malou princeznu tak bude po dlouhé době upínat pozornost celý svět, který bude mít možnost korunovaci sledovat díky online přenosu.

George, Charlotte a Louis se za vládnoucího krále postaví ve slavnostním průvodu poté, co Karel III. a jeho manželka Camilla opustí Westminsterské opatství. Vládnoucí panovník by měl jet ve zlatém státním kočáru, jeho syn s manželkou a vnoučaty hned za ním.

Vynechaní příbuzní a vstřícné gesto

Nepočítá se naopak s princem Andrewem, který je zapojený do sexuálního skandálu Jeffreyho Epsteina, princeznami Beatrice a Eugenií či vévody Harrym a Meghan. Poslední jmenovaní dostali na korunovaci pozvánku prostřednictvím mailové korespondence, ale účast zatím nepotvrdili ani nevyvrátili.

Podle deníku The Telegraph by měla být součástí ceremoniálu náctiletá vnoučata královy manželky Camilly z jejího předchozího vztahu. Má jít o krok, kterým chce královská rodina ukázat, že stejně jako mnoho běžných rodin je smíšená a nestydí se za to.

Jak to má princ Harry s korunovací?

Sdílejte článek
Štítky princ Harry Meghan Markle korunovace Karel III. Camilla, královna-manželka Britská královská rodina William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu Louis, princ z Cambridge Charlotte, princezna z Cambridge George, princ z Cambridge

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.