Celebrity

1. října 2022 05:30

Vanesa Havlíková

Malý princ George podle expertky vnímá své postavení. Spolužákům to dává ostře najevo

Princ George, nejstarší syn prince Williama (40) a Catherine (40), princezny z Walesu, si už ve svých devíti letech moc dobře uvědomuje, kým je a zejména kdo jsou jeho příbuzní. Svým spolužákům to dává ostře najevo, a dokonce se ohání otcovým titulem, tvrdí ve své knize královská expertka Katie Nicholl.

Katie Nicholl je autorkou nové publikace o královské rodině, kde se čtenáři mohou dozvědět nejrůznější zákulisní informace. „Můj táta bude král, tak si radši dejte bacha,“ řekl podle její knihy The New Royals George spolužákům, kteří ho provokovali. Expertka dále tvrdí, že jsou děti prince a princezny z Walesu vedeny k tomu, aby rozuměly, co je monarchie, a chápaly své povinnosti, uvádí Daily Mail.

Zatímco malý princ dobře chápe, že jednou bude sám králem, Kate a William se ho snaží nezatěžovat povinnostmi příliš brzy. Chtějí zkrátka, aby si užil dětství a dělal stejné aktivity jako jeho vrstevníci. Společně se sedmiletou princeznou Charlotte a čtyřletým princem Louisem ho rodiče zároveň vychovávají k úctě k monarchii a ke smyslu pro povinnost. „Naším cílem bylo poskytnout synovi normální rodinnou výchovu, která mu umožní držet krok s moderní dobou,“ zdůraznil princ William dle webu Daily Mail.

Připomeňte si, jak princ George oslavil své deváté narozeniny:

Že bude jednou králem, se dozvěděl v sedmi letech

Princ William, prvorozený syn krále Karla III., se po smrti královny Alžběty II. stal v pořadí prvním následníkem trůnu. Své budoucí povinnosti si je vědom, stejně jako toho, že by po něm měl na trůn usednout právě George. Poprvé se měl jeho nejstarší syn o svém osudu dozvědět v sedmi letech. „Předtím se této diskusi vyhýbali, aby Georgeovi dopřáli normální rodinnou výchovu,“ uvedl další autor knihy o královské rodině Robert Lacey.

Zda se opravdu malý princ dozvěděl o svých budoucích povinnostech před dvěma lety, je stále předmětem diskusí. Pokud je však informace pravdivá, ještě v prosinci roku 2019 netušil, že jednou bude králem. Přitom právě v této době pózoval na fotografii, jíž se přezdívá „snímek čtyř monarchů“. Zachycen byl totiž ve společnosti královny Alžběty II., otce prince Williama a dědečka, současného krále Karla III.

Sdílejte článek
Štítky Velká Británie Anglie kniha Alžběta II. Wales výchova princ George spolužáci výhrůžky Karel III. Britská královská rodina William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu Louis, princ z Cambridge Charlotte, princezna z Cambridge George, princ z Cambridge

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.