Celebrity

19. září 2022 16:15

Josef Šťastna

Princezna Kate řekla, jak děti vnímají úmrtí Alžběty II.: Louis má spoustu otázek

Velká Británie se loučí s královnou Alžbětou II. Po smrti nejdéle vládnoucí britské panovnice truchlí její rodina, přátelé, poddaní i lid. Princezna Catherine z Walesu o skonu babičky hovořila mimo jiné i se svými dětmi. Jen prvorozený George v tuto chvíli plně chápe závažnost situace. Oproti tomu nejmladší Louis se na základě rozhodnutí rodičů pohřbu nezúčastnil.

Když královna Alžběta II. zemřela, bylo údělem princezny Kate, aby smutnou informaci sdělila svým potomkům. Princ William byl tou dobou na Balmoralu, jeho manželka tak na tuto nepříjemnou povinnost byla sama. Vzhledem k nízkému věku všech tří dětí mohla jen odhadovat, jaká bude jejich reakce a jak zprávu přijmou.

Princezna Catherine se už u Windsoru truchlícímu lidu svěřila, že princ Louis na smrt své prababičky reagoval bezprostředně a dojemně. „Louis řekl, že babi je teď aspoň s pradědečkem,“ oznámila princezna z Walesu přítomným. Její nejmladší syn toho ale řekl mnohem více.

Louis se ptá, George se trápí

O tom, jak děti přijaly smutnou zprávu o skonu královny a své prababičky, mluvila princezna Kate s generálním guvernérem Austrálie Davidem Hurleym. Ten deníku Daily Mail prozradil, co přesně mu matka tří královských dětí říkala.

„Louis se ptá, jestli si na Balmoralu pořád bude moci hrát, i když tam babi už nebude. Má spoustu podobných dotazů. George si uvědomuje, jak moc byla jeho prababička důležitá a co se teď děje,“ řekla Kate Davidovi Hurleymu s tím, že její dvě mladší děti zatím ztrátu příliš nechápou.

Pohřbu se zúčastnili jen George a Charlotte

Princ Louis se dosud během významných událostí bez ohledu na královskou krev choval jako typické dítě. Nudil se, dělal grimasy a vyrušoval. S ohledem na to při zvažování přítomnosti potomků na pohřbu princezna Kate s princem Williamem rozhodli, že on jediný se ho nezúčastní.

Jak probíhaly přípravy na pohřeb královny Alžběty II.?

„Jako rodiče samozřejmě dlouho přemýšleli nad tím, zda by je děti měly na pohřeb doprovázet. Louis je na to ještě moc malý. Po dlouhé úvaze ale došli k tomu, že George a Charlotte takovou událost zvládnou se ctí,“ řekl zdroj Daily Mailu. A jejich předpoklad byl správný. Oba starší potomci Kate a Williama se během obřadu chovali spořádaně a i podle jejich smutných výrazů bylo znát, že si plně uvědomovali vážnost situace.

Sdílejte článek
Štítky Velká Británie pohřeb Alžběta II. královna Alžběta II. princ George Princezna Charlotte děti reakce William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu Louis, princ z Cambridge

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.