Zdeněk Troška považuje Lauferovu smrt za vysvobození. Měli ho odpojit už dávno, říká

Zemřel Josef Laufer

Smrt legendárního herce Josefa Laufera (†84) zasáhla veřejnost i kolegy z herecké branže. Přestože byl představitel Kohna z komedií Kameňák dlouhé roky v umělém spánku, lidé doufali v zázrak. Ve vysílání CNN Prima NEWS nyní o svém kamarádovi a kolegovi z branže promluvil režisér Zdeněk Troška (70).

Legendární herec Josef Laufer až do svých 84 let hýřil vitalitou, vystupoval po celém Česku a měl řadu dalších plánů. Při plánované operaci srdeční chlopně však prodělal zástavu srdce, po níž ho lékaři uvedli do umělého spánku. V tom byl dlouhé čtyři roky.

Čtěte také: Po čtyřech letech v umělém spánku zemřel Josef Laufer

Nečekalo se, že by se uzdravil, říká Troška

„Upřímně si myslím, že ho měli odpojit už dávno, protože se ani nečekalo, že by se uzdravil,“ uvedl ve vysílání CNN Prima NEWS režisér Zdeněk Troška s tím, že smrt byla podle něj pro herce vysvobozením. Lauferova rodina údajně možnost odpojení v jednu chvíli zvažovala, stále však doufala v zázrak.

Josef Laufer byl mezi kolegy velmi oblíbený. Vždy hýřil vtipem a dobrou náladou. V soukromí byl prý podle Trošky ještě mnohem více kamarádský než na filmovém plátně. „Josef Laufer byl vstřícný, lidský, pohodový a šarmantní,“ zavzpomínal na svého kamaráda režisér.

Přečtěte si: V pondělí jdu na zákrok, v úterý ti volám, sdělil Laufer příteli. Z narkózy se už neprobral

Laufer se narodil ve Francii slezskému rodákovi židovského původu Maximu Lauferovi a španělské matce. Své kořeny nikdy nezapřel exotickým vzhledem ani povahou. „Neznám nikoho, kdo by ho neměl rád. On sám nikoho nepomlouval, nikdy se o nikom blbě nevyjádřil. Byl to španělský grand,“ dodal známý český režisér.

Herec Josef Laufer vždy hýřil vtipem:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 4. 5. 2024

Berani, dnes se možná nebudete moci soustředit na práci. Vaše hlava může být v oblacích a váš smysl pro detail vás může poněkud zklamat. Netřeba dodávat, že tento den není vhodný k tomu, abyste se pouštěli do nových, obtížných nebo komplikovaných úkolů. Soustřeďte se na rutinní činnosti, které zvládnete bez přemýšlení. Takto zvládnete celý den, aniž byste se z toho zbláznili.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.