Celebrity

3. února 2023 15:55

Anna Fedorov

Do Bolka jsem se zamilovala hned, říká Poullain. Šedé Československo ji šokovalo

Byla to láska na první pohled. Bohužel se však manželství Chantal Poullain a herce Bolka Polívky po patnácti letech rozpadlo. Známá šansoniérka a herečka teď v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS promluvila o jejich seznámení a prozradila, na čem nejspíše jejich vztah před lety ztroskotal.

Chantal Poullain se se svým budoucím manželem seznámila ve švýcarské Ženevě, kde točila televizní film. Slavný herec původem z Československa ji ve vteřině okouzlil. „Mnozí se podivují, jak to takhle mohu říkat. I pro mě je to velká záhada, ale takhle se to stalo. Zamilovala jsem se do něj ve vteřině,“ přiznala rodačka z francouzské Marseille.

Ačkoliv byla tehdy Poullain ještě studentkou divadelní akademie a měla spoustu svých ambicí a plánů, rozhodla se s ním přestěhovat do tehdejšího komunistického Československa. „Měla jsem jasno. Jdu za ním,“ řekla.

Jednu dobu prý uvažovala o tom, že by naopak Bolek mohl vycestovat za ní. Z těchto úvah ovšem rychle sešlo. „Velmi brzy jsem pochopila, že ten člověk má tak silné kořeny, že to nepůjde. Nikdy jsem to od něj ani nežádala, protože jsem věděla, že nebude šťastný. Trpěl by,“ přiznala Poullain.

Po stěhování do Československa bylo pro ni nejtěžší naučit se jazyk. Lidé se na ulici také málo usmívali a ve srovnání se slunnou Marseille vnímala šansoniérka tmu. „V těchto momentech si člověk říkal: ‚Co tady dělám.‘ Jakmile jsem se ale vracela domů za Bolkem, všechna lítost zmizela,“ sdělila. Kromě jazyka prý musela změnit i svůj způsob fungování. „Adaptovala jsem se. Omezila svou gestikulaci a změnila i způsob oblékání. Dřív jsem byla taková veselá,“ doplnila.

Nerada sedím na pr*eli a čekám

I když musela po příjezdu pár věcí změnit, jako oběť to nebere. „Pro Bolka jsem nic neobětovala. Chtěla jsem být šťastná, a to jsem mohla jedině se svou láskou,“ vysvětlila. S Polívkou Poullain prožila patnáct let, spolu mají syna Vladimíra Polívku, který je také herec a diváci ho mohou pravidelně vídat v seriálu Dobré zprávy.

Partneři se ale v roce 2002 rozvedli. „Naše cesty se časem rozešly. Bolek chtěl něco, na co jsem ještě nebyla připravena. Potřebovala jsem čas. Nikdy to ale není chyba jednoho, vždy za rozchod mohou dva,“ uvedla známá herečka. Celý rozhovor si můžete poslechnout v premiérovém dílu pořadu Povídej v sobotu 4. února od 21:25 na CNN Prima NEWS.

Po rozvodu pomýšlela Poullain na návrat do Francie, nakonec ale zůstala v Česku. „Nechtěla jsem vzít synovi rodinu. Věděla jsem, že pokud se přestěhujeme, bude vídat svého otce možná jednou za rok na dovolené. A tohle jsem pro něj nechtěla. Modlila jsem se, aby mi pomohl osud. Netrvalo to moc dlouho a dostala jsem nabídku v hradeckém divadle do představení Romeo a Julie ve verších,“ popsala.

Ačkoliv to pro ni bylo tehdy kvůli jazykové bariéře náročné, nabídku přece jen přijala. „Brala jsem to jako challenge. Bydlela jsem celý týden v divadle a zkoušela. Byl to další důvod, proč zůstat v Česku. Pak se to rozeběhlo. Nerada tlačím na věci, ale také nerada sedím na pr*eli a čekám,“ dodala herečka.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.