Celebrity

12. srpna 2023 10:45

Tomáš Durčák

Dominátor v zápřahu. Haška prohání dvouletý syn, partnerka i politické ambice

Dominik Hašek (58) sice odpočítává dny do šedesátky, ale na odpočinek ani důchod očividně nemá sebemenší pomyšlení. Jeho mladší partnerka Lenka a dvouletý Honzík mu sami o sobě dokážou zaplnit prakticky celý harmonogram. Slavný hokejový brankář navíc po konci podnikání pošilhává směrem k politice.

Hašek určitě není na stará kolena bezradným tátou. Jednak mu zůstala láska ke sportu, a tak se i na prahu šedesátky udržuje ve skvělé kondici. A také už v životě dvě děti úspěšně vychoval. Z prvního manželství s Alenou Haškovou má syna Michaela (33) a dceru Dominiku (28). V osmapadesáti už je ale přece jen běhání za dvouletým energickým synem něco jiného než před třicítkou. Jak to zvládá?

„Letošní léto si užíváme, jak jen to jde. S malým je to legrace, už hezky běhá, a tak běháme za ním. Snažím se s ním trávit co nejvíc času a myslím, že to se mi docela daří,“ svěřil se spokojený a šťastný tatínek pro Kafe.cz. Stejnou harmonii jako s nejmladším synem navíc prožívá i s partnerkou Lenkou.

Samozřejmě už mu hlavou běží i otázka, zda by z Honzíka jednoho dne nemohl být také úspěšný hokejista. Dcera Dominika se věnuje hudební kariéře v Anglii, kde ji však pandemie donutila mimo jiné živit se venčením psů. A syn Michael žije a pracuje v USA. K ledu ani sportu však stejnou lásku jako jejich otec nenašli. Tak možná do třetice všeho dobrého? „Já budu samozřejmě moc rád, když bude syna bavit sport. Jestli to bude něco jiného, se teprve ukáže,“ řekl Hašek.

„Netrvám na tom, aby šel nutně v mých stopách. Koneckonců to od nás z domu na stadion máme docela daleko. To se ale všechno ukáže později, až trochu vyroste. Až tak kolem těch pěti let. Zatím je čas,“ vysvětlil legendární gólman, který by synovi v případné hokejové kariéře mohl nepochybně předat neocenitelné zkušenosti i rady. Než ale případná cesta Honzíka ke sportu přijde na řadu, zvažuje Dominátor další kariérní cestu, tentokrát v politice.

V letech poté, co helmu, lapačku i hokejku definitivně pověsil na hřebík, se snažil několikrát uspět jako podnikatel. S vlastní značkou oblečení Dominátor se to však nepodařilo a žádný velký úspěch nedokázal během posledních let přinést ani jeho přírodní energetický nápoj Smarty. Zejména po vypuknutí války na Ukrajině se však Hašek poměrně aktivně zapojil do politické debaty o tom, zda by ruští sportovci měli, anebo neměli mít šanci soutěžit na mezinárodních akcích.

Dominik Hašek se stal politicky mnohem aktivnějším po vypuknutí války na Ukrajině:

Jeho názory jsou v tomto ohledu poměrně radikální a ruským ani běloruským sportovcům by jakékoli soutěžení mimo rodné země zakázal. V posledních dnech mimo jiné negativně okomentoval výroky českého hráče Libora Šuláka, jenž působí v ruské KHL. Vadí mu, že Šulák de facto Rusko podporuje, čímž dle Haška přímo uvádí život jeho rodiny do většího nebezpečí. Jeho vyjádření má jistý politický nádech, což by mohlo naznačovat, že se Hašek již pro vstup do politiky dost možná rozhodl. Pak by pravděpodobně „oblékl dres“ TOP 09.

„Nijak se netajím tím, že o vstupu do politiky už několik let uvažuji. Jestli to skutečně bude TOP 09, se teprve ukáže, protože o tom nyní jednáme. Zatím tedy nemá smysl nic bližšího říkat, dokud nedojde ke shodě a skutečně si vše definitivně nepotvrdíme,“ vysvětlil Hašek, přičemž jeho slova potvrdila i nynější předsedkyně strany Markéta Pekarová Adamová.

„S Dominikem Haškem již delší dobu jednáme o jeho kandidatuře do Senátu za TOP 09, respektive koalici Spolu, a věřím, že se na ní dohodneme. Téma obvodu, ve kterém by kandidoval, je součástí našich rozhovorů, jak přímo s ním, tak také s koaličními partnery. Ve hře jsou zejména pražské senátní obvody,“ vysvětlila Pekarová Adamová pro Seznam Zprávy. Následující senátní volby nás čekají již v příštím roce.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.