Recept nejen pro děti: Palačinkový ježek s jahodami a mátou
Palačinky jsou skvělá věc. Potřebujete na ně jen pár surovin, můžete je klidně dělat i na malé plotýnce někde na chatě a milují je děti i dospělí. A taky se dají srolovat nebo složit do nejrůznějších tvarů. Zkuste třeba ježka.
Tento recept pro vás vymyslela a připravila skvělá foodbloggerka a maminka Jana Duff.
Palačinkový ježek s jahodami a mátou
Co budete potřebovat:
- 2 hrnky mléka
- 2 hrnky hladké mouky
- 4 vejce
- špetku soli
- lžičku vanilkového extraktu
- 20 g másla + další máslo na smažení
Na náplň:
- 1 zakysanou smetanu
- 1 lžíci moučkového cukru
- kůru z 1/2 citronu
Na polevu:
- 200 g jahod
- čerstvou mátu
- šťávu z 1/2 limetky
- 20 ml jahodového superovocného sirupu
- čerstvé ovoce na ozdobu
Postup:
1. Mléko, mouku, vejce, špetku soli, vanilkový extrakt a rozpuštěné máslo vyšlehejte do hladkého těsta.
2. Na máslem potřené pánvi postupně usmažte všechny palačinky.
3. Zakysanou smetanu smíchejte s cukrem a jemně nastrouhanou kůrou z citronu.
4. Jahody rozmixujte s mátou a přidejte limetkovou šťávu a jahodový sirup.
5. Každou palačinku potřete zakysanou smetanou a složte do tvaru trojúhelníku.
6. Pomocí čerstvého ovoce a zakysané smetany dozdobte do tvaru ježka a podávejte se studenou jahodovou polevou ozdobenou čerstvou mátou.
-ak-
Mohlo by vám taky chutnat: