Celebrity

30. srpna 2023 15:39

Tomáš Durčák

Život i smrt Vaša Patejdla ovlivnila hluboká víra. Utajovanou milenku si vzal ve Vatikánu

Zemřel Vašo Patejdl

Nejbližší příbuzní hudebníka Vaša Patejdla (†68) na něj nyní po pohřbu budou zajisté velmi intenzivně vzpomínat. Výjimečným okamžikem, který si nepochybně společně s vdovou Miluší připomenou, bude i Patejdlova druhá svatba. Ta se totiž v roce 2015 odehrála nikoli v Čechách nebo na Slovensku, ale ve Vatikánu.

Patejdlova druhá veselka přišla po relativně bouřlivém období, v němž nějakou dobu udržoval vztah současně s první manželkou Alenou i budoucí druhou manželkou Miluší. „Pravda je, že jsme náš vztah udržovali déle, navíc jsme měli malého syna. Žil jsem v paralelním vztahu a po nějaké době pochopil, že takhle to dál nejde. Jinak bych se z toho zbláznil,“ popsal Vašo pro týdeník Sedmička složitý stav, kdy žil s první ženou, zatímco už měl syna Benjamina (15) s o 17 let mladší Miluší.

Jeden ze zakladatelů kapely Elán si však postupně uvědomil, že tento stav je neudržitelný. „Byl to permanentní stres a bylo třeba to rozseknout. Ukončit buď jedno, nebo druhé. Zpětně si akorát vyčítám, že jsem to neudělal dřív,“ svěřil se Patejdl v červnu 2015 deníku Nový čas krátce poté, co se podruhé oženil.

Místo jeho druhého sňatku bylo vskutku netradiční, byť více než symbolické – „Milku“, jak své druhé ženě Vašo láskyplně říkal, si totiž vzal přímo ve Vatikánu, a to z prostého důvodu. „Vzhledem k tomu, že s Milkou žijeme už delší dobu a všechno nám klape, rozhodli jsme se náš vztah zlegalizovat. Oba jsme pokřtění, tak jsme se rozhodli, že uděláme církevní sňatek. A když církevní, tak kde jinde než právě ve Vatikánu!“ svěřil se po svatbě hudebník pro Blesk.

Zároveň pro deník Nový čas popsal, že rozhodně nešlo o žádný velkolepý obřad, ale o čistě rodinnou sešlost: „Byla to soukromá svatba v rodinném kruhu, nechtěl jsem okolo toho dělat rozruch.“ Mezi nejbližšími na svatbě nechyběl žádný z Patejdlových synů, tedy Benjamin z druhého vztahu, ale také jeho nevlastní bratrové Vašo a Rob z prvního sňatku s manželkou Alenou. Na svatební snímky z vatikánské veselky pocházející z rodinného archivu Vaša Patejdla se můžete podívat v galerii.

Na Patejdla na pohřbu zavzpomínali známé osobnosti:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 9. 5. 2024

Berani, dnes můžete být požádáni, abyste zpomalili. Ať už to přijde v podobě pokuty za překročení rychlosti nebo odřeného kolena, když zakopnete, musíte tomuto poselství naslouchat. Klíčové pro vás nyní je, abyste v důsledku tohoto zpomalení nepropadali přílišným emocím. Vězte, že je to pro vaše vlastní dobro. Nestěžujte si na to, prostě to udělejte.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.