Elišku při zábavě shodí splašený kůň. Soutěžící pak zůstanou u stolu samotní

Zábava - Prostřeno! S28 (7)

Úterní hostitelka Eliška nerada vaří, její parketou je pečení. Pro hosty připraví dort ve tvaru nanuku. Jako zábavu zvolí jízdu na koni, což se neukáže jako nejlepší nápad. Splašené zvíře si začne dělat, co chce, a všechny vyděsí.

Dvaačtyřicetiletá hostitelka Eliška z československého speciálu kuchařské soutěže se živí cukrařinou. V jednom americkém pořadu viděla připravovat realistické 3D dorty a musela to také vyzkoušet. Od té doby je to její vášeň. Svoje menu bude téměř celé připravovat v troubě. Zapečený lilek s mozzarellou a cherry rajčátky, špenátovou polévku, filet z lososa, opečené bylinkové brambory s mrkví na pomazánkovém másle a jako dezert uvádí nanuk. To pochopitelně soupeře zmate a mohou jen hádat, co dostanou na talíř. Budou jen doufat, že je nečeká žádná kupovaná zmrzlina.

Jako zábavu si Eliška v Prostřeno! připraví projížďku na koni. David bude bohužel kvůli své nadváze ze zábavy vyloučen, vůbec ho to ale nebude mrzet. Z koně mají respekt všichni. Jako první se proto vyhoupne na hřbet hostitelka, aby ukázala, jak na to. Bohužel se kůň splaší a postaví na zadní. Eliška před zraky ostatních spadne na zem jako hruška. Pád vypadá bolestivě a všichni se budou strachovat, zda se hostitelce něco nestalo. Bude schopná svůj večer dokončit? Eliška se naštěstí po chvíli statečně vyhoupne na koňský hřbet znovu. Poté se odváží i ostatní a nakonec si zábavu užijí.

Podívejte se na reakci hostů, když se dozvědí, jaká přísada je v bramborách:

Dortový nanuk soupeři drsně zkritizují

Eliška si vaření nerozplánuje úplně šťastně. Sotva zasedne k předkrmu, už musí běžet vařit něco jiného. Zapečená zelenina někomu bude připadat obyčejná, avšak pochutná si i Pierre, který nemá rád lilek. Hosty zamrzí, že si k nim Eliška nesedne ke stolu a při předkrmu a polévce neustále odbíhá. Nemohou se tím pádem ani zeptat, jak pokrm připravovala a z jakých surovin. Polévka totiž vůbec nechutná po špenátu. Všechny zarazí uzený losos, který v ní plave. Petra sice ocení nové chutě, ale podle Davida je to zklamání. Jak na prima+ a vpodvečer na obrazovce Primy uvidíte, bez připomínek se neobejde ani hlavní chod.

Jenda bude mít problém hlavně s pomazánkovým máslem v bramborách. Zdá se mu příliš obyčejné a nevhodné na slavnostní večeři. Davidovi bude vadit rybí kůže na talíři a bude na ní hledat šupiny. Naservírovat zkušeným cukrářům dort bude od Elišky odvážný krok. Všichni ocení její kreativitu, protože 3D nanuk s realistickou polevou a tvarem jim vyrazí dech. Bohužel bude znát, že se dort neměl čas rozležet a korpus bude příliš suchý. Neprospěl mu ani pobyt v mrazáku, bez kterého by nešel správně vytvarovat. Jenda bez obalu přizná, že mu dort nechutná. Kolik nakonec dostane Eliška od soupeřů bodů, uvidíte v úterý.

Sdílejte článek
Štítky FTV Prima vaření soutěž dort Prostřeno! bydlení speciál cukrářka Jan Jirka prima+ David Habo Eliška Čerešňová

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 11. 5. 2024

Berani, dnes může přijít příliš mnoho pozvánek na společenské akce. Možná to bude jeden z večerů, kdy si budete chtít odpočinout doma, ale nebudete chtít nikoho odmítnout. Každé pozvání analyzujte. Zvažte místo, hostitele, ostatní hosty – cokoli, co vám připadá nejvýznamnější. Zúčastněte se jen těch, o kterých si myslíte, že se vám budou opravdu líbit. Řiďte se svým srdcem.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.