Celebrity

19. srpna 2022 12:00

Josef Šťastna

Erika Stárková ocenila svého indiánského přítele: Proti nim jsme více xenofobní

Oblíbená herečka Erika Stárková (38) je známá tím, že si velmi střeží své soukromí. O svém jihoamerickém příteli mluví málo, když už něco sdělí, tak o Cesarovi hovoří s velkou láskou a úctou. Muž, se kterým má Stárková dceru, jí ukázal nové umělecké obzory.

Herečka Erika Stárková zazářila jako kometa a sympatie diváků si získala hlavně v roli transsexuálky Dáši ze seriálu, který se odehrává ve městě Most. Talentovaná žena, která se umí prosadit i jako zpěvačka, v roce roce 2020 získala Thálii a cenu divadelní kritiky za výkon v muzikálu Lazarus.

V posledních týdnech si Stárková od hereckého řemesla dává pauzu a veškerý čas se snaží věnovat své rodině, hlavně si užívá čas s dcerou Almou, jejímž tatínkem je peruánský indián Cesar Chunk.

Muž s pronikavým pohledem a ostře řezanými rysy si zcela získal srdce ženy, která pochází z Nového města na Moravě. Stárková nezastírá, že jihoamerická kultura a indiánský způsob života ji fascinuje.

Erika Stárková si peruánského přítele vysnila

Už v minulosti ji prý peruánská kultura velmi očarovala. „Peru mě vždycky přitahovalo. Začalo to spisovatelem Hernánem Maminim, který napsal dvě knihy o hledání ženské podstaty (Kurandera, Hadí žena). V době, kdy jsem se hledala, mě tyhle knihy velmi ovlivnily. Objasňují propojení ženské podstaty s přírodou, matkou zemí. To je něco, na co jsme už jako konzumní Evropané zapomněli. Neumíme si vážit toho, co máme, přírodu nevyjímaje,“ uvedla o vlasti svého vyvoleného v rozhovoru pro Novinky.cz.

Cesar Chunk je DJ a do Prahy přivezl několik alternativních proudů. Kromě hudby ho živí šperkařství a výroba oděvů. Erika Stárková popsala, že oblečení často přešívají a starým kouskům dávají novou duši.

„Chodíme po secondhandech tady i v Německu, hlavně v Berlíně a Drážďanech, často si taky oblečení vyměňujeme. V Berlíně mají na ulici skříně, kam lidé dávají to, které už nepotřebují, a každý si tam může vybrat, co chce. Spoustu věcí přešíváme. Cesar hodně pracuje s materiály z Peru, výšivky, které vytvořily indiánské ženy, třeba našije na mikinu a sprejovou technikou domaluje. Pracujeme i s českými krajkami nebo s prvky českých krojů,“ vysvětlila Erika Stárková, jak originální kousky vznikají.

Na peruánských indiánech si cení velké otevřenosti. Peruánci prý mají vždy otevřenou náruč i pro lidi, které vlastně neznají. To sympatické herečce v Evropě dost chybí.

„V Peru se všechno odehrává na ulici, všichni jsou pospolu, přejí si, nezávidí. Jsou neobyčejně otevření, nemají mezi sebou bloky. Když tam přijedete, klidně vás vezmou k sobě domů, chtějí slyšet, odkud jste, jaké to tam je. Na žádné hranice tam nehrají. Indiáni ani nemívali dveře, kdokoli u nich mohl přespat. My jsme oproti nim mnohem uzavřenější. A mnohdy xenofobní,“ dodala pro Novinky.cz žena, která si plnými doušky vychutnává štěstí, které po boku svého partnera Cesara našla.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.