Eva Burešová je zhnusená z diskuzí na sítích. Nemá mít svoboda slova hranice? ptá se

Herečka Eva Burešová se na sociálních sítích podivila nad zlobou některých komentujících na internetu. Zřejmě jsme se z historie nepoučili, zoufá si ve videu. Své sledující vyzvala, aby pod jejím příspěvkem napsali, co si o tom myslí.

Eva Burešová je oblíbená česká zpěvačka a herečka, již diváci mohou znát například ze seriálu ZOO. I tak se ale najdou tací, kteří ji kvůli něčemu kritizovali, což těžce nesla, a na nějakou dobu se kvůli tomu dokonce i stáhla do ústraní. O tom, jak dokážou být někteří komentující na internetu zlí, se rozpovídala i ve svém nejnovějším příspěvku na Instagramu.

Mohlo by vás zajímat: Eva Burešová ukázala na křtu svého diáře maminku. Neuvěřitelná podoba, špitali si hosté

„Narazila jsem na několik videí na TikToku, ve kterých jsou Židé nebo nějaké židovské téma a jsou tam komentáře od lidí ze zahraničí i z Česka, kteří píšou věci jako: Škoda, že Adolf Hitler už nežije, ten jediný věděl, co s nimi má dělat,“ popisuje šokovaná zpěvačka ve videu s tím, že podobných příspěvků je tam třeba pět tisíc. „Jsem v šoku z toho, co tam čtu a co si tam lidi lajkujou. Evidentně jsme se nepoučili a historie se opakuje,“ uzavírá Burešová s tím, že se jí zvedá kufr.

Nemá mít svoboda slova hranice?

Svých sledujících se na to konto ptá, co si o celé problematice myslí. „Svoboda slova? Nemá i svoboda slova mít nějaké hranice? Neměly by volné diskuze mít někoho, kdo přece jen hlídá obsah? Přátelé, já jsem v šoku. Co si o tom myslíte vy? Na mě je to už asi až moc silná káva. Ukázky z diskuze najdete ve stories. Prosím, pokud se zde otevře diskuze další, buďte slušní a s úctou a respektem vyjadřujte svůj názor. Nadávky a urážky budou mazány. Já své diskuze hlídám a chci, aby se v nich každý cítil bezpečně. Děkuji za pochopení,“ napsala k příspěvku.

Čtěte také: Eva Burešová si dala jediné předsevzetí. Plánuje k sobě být laskavější

V komentářích se lidé okamžitě začali rozepisovat. „Dnešní mládež nemá k ničemu a k nikomu respekt, úctu. Co se dělo za Adolfa Hitlera, si ani představit nedokáží. Dělají si z toho srandu,“ napsala například jedna žena. „Pracuji ve škole a kolikrát mám úplně husí kůži z toho, co z teenagerů padá za nenávistné komentáře. Děláme projektové dny na toto téma, jezdíme do Terezína, snažíme se ukázat, jaká se děla zvěrstva, a bohužel stále se najdou jedinci, kteří (a věřím, že je to hodně z domova) jsou vůči jakýmkoli argumentům naprosto imunní,“ postěžovala si další.

Poslechněte si, co Eva Burešova řekla o své práci i zdraví:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.