Eva Burešová je zhnusená z diskuzí na sítích. Nemá mít svoboda slova hranice? ptá se

Herečka Eva Burešová se na sociálních sítích podivila nad zlobou některých komentujících na internetu. Zřejmě jsme se z historie nepoučili, zoufá si ve videu. Své sledující vyzvala, aby pod jejím příspěvkem napsali, co si o tom myslí.

Eva Burešová je oblíbená česká zpěvačka a herečka, již diváci mohou znát například ze seriálu ZOO. I tak se ale najdou tací, kteří ji kvůli něčemu kritizovali, což těžce nesla, a na nějakou dobu se kvůli tomu dokonce i stáhla do ústraní. O tom, jak dokážou být někteří komentující na internetu zlí, se rozpovídala i ve svém nejnovějším příspěvku na Instagramu.

Mohlo by vás zajímat: Eva Burešová ukázala na křtu svého diáře maminku. Neuvěřitelná podoba, špitali si hosté

„Narazila jsem na několik videí na TikToku, ve kterých jsou Židé nebo nějaké židovské téma a jsou tam komentáře od lidí ze zahraničí i z Česka, kteří píšou věci jako: Škoda, že Adolf Hitler už nežije, ten jediný věděl, co s nimi má dělat,“ popisuje šokovaná zpěvačka ve videu s tím, že podobných příspěvků je tam třeba pět tisíc. „Jsem v šoku z toho, co tam čtu a co si tam lidi lajkujou. Evidentně jsme se nepoučili a historie se opakuje,“ uzavírá Burešová s tím, že se jí zvedá kufr.

Nemá mít svoboda slova hranice?

Svých sledujících se na to konto ptá, co si o celé problematice myslí. „Svoboda slova? Nemá i svoboda slova mít nějaké hranice? Neměly by volné diskuze mít někoho, kdo přece jen hlídá obsah? Přátelé, já jsem v šoku. Co si o tom myslíte vy? Na mě je to už asi až moc silná káva. Ukázky z diskuze najdete ve stories. Prosím, pokud se zde otevře diskuze další, buďte slušní a s úctou a respektem vyjadřujte svůj názor. Nadávky a urážky budou mazány. Já své diskuze hlídám a chci, aby se v nich každý cítil bezpečně. Děkuji za pochopení,“ napsala k příspěvku.

Čtěte také: Eva Burešová si dala jediné předsevzetí. Plánuje k sobě být laskavější

V komentářích se lidé okamžitě začali rozepisovat. „Dnešní mládež nemá k ničemu a k nikomu respekt, úctu. Co se dělo za Adolfa Hitlera, si ani představit nedokáží. Dělají si z toho srandu,“ napsala například jedna žena. „Pracuji ve škole a kolikrát mám úplně husí kůži z toho, co z teenagerů padá za nenávistné komentáře. Děláme projektové dny na toto téma, jezdíme do Terezína, snažíme se ukázat, jaká se děla zvěrstva, a bohužel stále se najdou jedinci, kteří (a věřím, že je to hodně z domova) jsou vůči jakýmkoli argumentům naprosto imunní,“ postěžovala si další.

Poslechněte si, co Eva Burešova řekla o své práci i zdraví:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.