Celebrity

25. října 2023 09:47

Zuzana Schneidewind

Eva Podzimková přiblížila zajímavou výhodu role patoložky. Nemusela řešit kostýmy

Nové díly seriálu Einstein II sledujte od 25. října na Primě

Eva Podzimková (33) si na natáčení nových dílů oblíbeného komediálního krimiseriálu užívala kromě skvělého týmu také netradiční výhodu, kterou měla mezi herci snad jediná. Jaká to byla?

Eva Podzimková jde v uplynulých dvou letech z role do role. Exceluje například v hlavní roli politického thrilleru Sedm schodů k moci, v němž ztvárnila hlavní roli, stihla také natočit pokračování komediálního krimiseriálu v hlavní roli s Vojtěchem Kotkem coby Filipem Koenigem, prapravnukem Alberta Einsteina. Právě v tomto projektu poznala onu výhodu, o níž se herečce dosud ani nesnilo.

V práci, která rozhodně není pro každého, si před kamerou vede skvěle. „Zkoumám mrtvoly, kterých máme v tomto seriálu přehršel a v různých stádiích… všeho možného. Ty smrti jsou takové dost kreativní,“ připomíná ke své roli forenzní techničky Soni Svobodové. „Vždy přijdu v bílém overalu, řeknu, že byl pán střelen zezadu, a zase odjedu. Vlastně je to taková zábava, protože ten náš seriál je víc komediální než kriminálka, a to je fajn,” doplňuje k seriálové Soně. Právě kvůli faktu, že většinu obrazů natáčela v overalu, začala si přezdívat „mončičák“.

Jednoduchý pracovní převlek také sympatické herečce ušetřil dlouhé hodiny příprav a výběru kostýmů, které na rozdíl od ostatních kolegů nemusela pro tentokrát tolik řešit. „Jen to bylo občas v horku trochu nepohodlné. Paradoxem je, že v seriálu je mundúr zdrojem zábavných situací a slovních přestřelek, zatímco v posledním roce se stal symbolem boje proti pandemii a nasazení lékařského personálu,“ posteskla si akorát k overalu před časem Podzimková pro Aha!

Čtěte také:  Jak vypadají herci z německé verze seriálu s Vojtou Kotkem? Podoba je neuvěřitelná

Fanoušci seriálu vědí, že svojí odtažitostí Podzimkové Soňa poměrně dost zamotala hlavu hlavnímu hrdinovi. Ten je kromě vynikající schopnosti rozkrývat stopy zločinu výrazný také přitažlivostí k ženám. Podaří se mu ve druhé sérii získat i náklonnost Soni? Jak Podzimková prozradila, zrovna jejich vztah se ani nadále výrazně nepromění. „Soňa si od Filipa pořád udržuje odstup a svou odtažitostí je vlastně velmi vtipná. Stále zůstává trochu legrační a hlavně nekonfliktní,“ uvedla pro časopis Glanc.

Pozorní diváci si pak mohou v nových dílech Einsteina, které budou mít na Primě premiéru ve středu večer, všimnout ještě jedné drobnosti. Do seriálu vstupovala sympatická herečka ještě jako Eva Josefíková. Při natáčení druhé řady se však vdala za scenáristu Matěje Podzimka, s nímž má také dceru Lotu, a přijala jeho příjmení. „Je možné, že to pro někoho bylo překvapení, ale my jsme vlastně žádné agentské tajné akce nedělali,“ uvedla pak Josefíková Podzimková pro magazín Showtime s tím, že lidé, kteří o svatbě měli vědět, o ní věděli. A tak v závěrečných titulcích u nových epizod už figuruje jako Eva Podzimková.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.