Celebrity

22. října 2023 06:00

Zuzana Schneidewind

Veronika Freimanová opět hraje maminku Vojty Kotka. Už počtvrté

Nové díly seriálu Einstein II uvidíte od 25. října na Primě

Nezapomenutelný pár, matku se synem, sehráli Veronika Freimanová a Vojtěch Kotek už ve filmech Snowboarďáci (2004) a Rafťáci (2006). Vzácné rodinné souznění jim dále přichystali i tvůrci televizního seriálu.

Ferimanová s Kotkem jsou v nových příbězích oblíbeného seriálu potomky Alberta Einsteina, který v letech 1911–1912 učil na pražské Německé univerzitě. Kotek coby Filip Koenig rovněž působí jako profesor, a to jako nejmladší, který kdy vůbec přednášel teorii fyziky na vysoké škole.

„Já jsem fyziku a vůbec přírodní vědy úplně nemusel. Není to můj šálek kávy. Byl jsem spíš na češtinu a na jazyky. Ale musím říct, že alespoň v té fyzice jsem si dokázal pod tím vším něco málo představit. V mém mozku se to občas svázalo s něčím, co má praktické využití nebo co jsem si dovedl v přírodě představit. Protože třeba matika a všechna ta čísla jsou pro mě už hodně abstraktní. Ve chvíli, kdy jsou v matematice písmenka, jsem úplně ztracený, a když je to víc jak dva plus dva nebo víc než prsty na rukou, to už si moc představit neumím,“ přiznal upřímně v rozhovoru pro Primu Vojtěch Kotek, jenž vás bude bavit také ve druhé řadě Einsteina, kterou můžete na Primě sledovat od 25. října každou středu večer.

Jistou dávku geniality zdědila také jeho seriálová maminka Kamila Koenigová v podání Veroniky Freimanové, s níž se právě i kvůli vysokému intelektu obou často roztomile špičkují. „Jsou tam moc hezké dialogy a byla to moc hezká práce. Kamila je velice rázná, má o všem přehled a se svým dítětem to myslí vždy dobře. Jako všechny maminky. Syn to tak ale nikdy nevidí, a to je jejich jablko sváru,“ uvedla pro Blesk pro ženy Freimanová s tím, že se na sebe s kolegou pokaždé hrozně těší.

Čtěte také, co Kotek a Polívková říkají o natáčení Einsteina: Pořád jsme se smáli. Občas si posíláme fotky ptáků

„Maminka stále žije v Americe a za synem lítá, aby ho zachraňovala. Někdy zůstane déle a někdy zase kratší dobu. Tentokrát se ale zdrží. Kamila Koenigová je takový monolit už od první série. Vždy syna zpacifikuje a mluví mu do života. Snaží se prospívat jeho zdraví, velice dobře ví, co má syn dělat, a ten souboj zdárně pokračuje i ve druhé sérii,“ naznačuje vývoj dějové linky v Einsteinovi Veronika Freimanová. Milou herečku znáte také ze seriálu ZOO, kde se ujala role ředitelky zoologické zahrady Roklové.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.