Vánoce

21. prosince 2023 12:23

Zuzana Schneidewind

Fanoušci filmu Sám doma přišli se šokující teorií. Kevinův táta je mafiánský boss

Sám doma na Štědrý den večer na Primě

Okázalý dům na předměstí s velkou zahradou, v níž má každý z pěti sourozenců vlastní pokoj? Vánoční pobyty v Paříži nebo v Miami pro rozrostlou rodinu? Také už vás napadlo, kde na to všechno McCallisterovi berou? Fanoušci legendárního vánočního hitu jednu teorii mají!

Vybavujete si první scénu, ve které si jeden ze zlodějů Harry přijde v přestrojení za policistu obhlédnout dům, jenž chce jeho banda vyloupit, a rovnou před ním narazí na pana McCallistera. Právě jeho podezřelá reakce zaujala fanoušky filmu.

„Mám snad nějaký problém, strážníku?“ pídí se hned Kevinův táta. Nezeptá se muže zákona, zda se někomu něco nestalo, rovnou se strachuje že si pro něj policista přišel. To, spolu s faktem, že bez problémů uživí tak početnou rodinu a může si dovolit nákladné bydlení, dokazuje, že jen těžko vydělává peníze poctivě.

„Mokrý banditi“ si navíc na začátku filmu vyberou k loupeži právě dům McCallisterových. Ne žádný jiný z podobně vypadajících domů v téže ulici, ale právě tento jeden, o kterém Harry tvrdí, že je to ten „pravý“. Že by si ho vybrali, protože vědí, že v něm žije bohatý mafián?

I zbytek rodiny napovídá, že ne všechno je tak, jak má být. Kevinův starší bratr Buzz šikanuje svoje sourozence, strýc Frank je už od pohledu podivín, Kevinova matka nemá problém lidi uplácet šperky nebo je prostě na letišti vytlačit od telefonu. A Kevin sám ve svých osmi letech nemá problém vyhlásit válku dvěma zlodějům, aniž by byť na vteřinu přemýšlel o tom, že mnohé z jeho kousků mohou skončit jejich smrtí.

Opravdu znáte vánoční kultovky s Kevinem nazpaměť?

1 15 Kam do Evropy odlétla Kevinova rodina na Vánoce ve filmu Sám doma?

2 15 Kde přesně si paní McAllisterová uvědomila, že zapomněli doma Kevina?

3 15 Ve kterém městě žije Kevin s rodinou?

4 15 Proč nechce Kevin spát v posteli s malým bratrancem Fullerem?

5 15 Jakou pizzu Kevin miluje a objedná si ji, když zůstane sám doma?

6 15 Jak se jmenuje ústřední dvojice zlodějů?

7 15 Jaká fáma se mezi dětmi šíří o samotářském starém sousedovi Marleym?

8 15 Který ze zlodějů má zlatý zub?

9 15 Kdo ve filmu vypustil legendární hlášku „Harry, jdu do baráku“?

10 15 Co udeřilo Marva do čela a zanechalo na něm otisk?

11 15 Kdo si ve filmu zanadával „Ty neřáde, prevíte, holomku! Kde jsi, ty malej spratku“?

12 15 Zazněla ve filmu Sám doma hláška: „Je to rebel“?

13 15 Kolik je malému Kevinovi let?

14 15 Kdy Kevin zahlásí „Je ze mě zločinec”?

15 15 Jakou scénou končí film Sám doma?

Máte % správných odpovědí.

To není dobrý výsledek. Zkuste to znova.

To není dobrý výsledek. Zkuste to znova.

To není špatné, ale pořád je co zlepšovat.

Gratulujeme, máte velmi dobré znalosti.

Výborně, vaše znalosti jsou skvělé.

Už tohle všechno podle fanoušků podává přesvědčivý obrázek Kevinovy mafiánské rodiny. A přesto je tu jedno eso v rukávu na závěr. Když si Kevin objedná donášku pizzy a poslíčkovi pouští věty ze záznamu filmu (aby se nepřišlo na to, že doma není nikdo dospělý), z filmu se ozve střelba a poslíček rychle prchá ze scény, protože si myslí, že na něj někdo střílí. Jenže policii nikdy nezavolá. A proč by nevolal policii, kdyby si myslel, že na něj někdo střílel? Snad jen proto, že si myslel, že zavolat policii by mu mohlo přinést ještě více problémů. S těmito teoriemi se možná na slavný biják budete dívat zase trochu z jiného úhlu. Kevin se bude bát Sám doma již tradičně na Štědrý den večer na Primě.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.