Fotbalista Jakub Jankto ukázal svou lásku. S partnerem si užívá v Itálii

Je tomu už téměř přesně rok a půl, co se fotbalový záložník Jakub Jankto rozhodl pro coming out. Jeho veřejné přiznání homosexuality bylo překvapením především proto, že měl dříve partnerku, s níž vychovává syna. Nyní Jankto na sociální sítě poslal zdravici ze středomořské Sardinie, kde mu společnost dělá Vojta, podle všeho jeho spřízněná duše a partner.

„Chci stejně jako všichni ostatní žít svobodně. Bez strachu. Bez předsudků. Bez násilí. Ale s láskou. Jsem homosexuál a už to dále nechci skrývat,“ oznámil Jakub v únoru 2023 ve videu, které od té doby z jeho Instagramu zmizelo. Přesto tehdy nasbíralo obrovské množství lajků i podpůrných komentářů nejen z Česka, ale z celého fotbalového světa. Jankto sice nebyl prvním českým fotbalistou, jenž přiznal, že je gay, ale byl prvním fotbalovým reprezentantem.

Čtěte také: KOMENTÁŘ: Jankto ukázal odvahu. Snad se mu české buranství bude co nejvíce vyhýbat

Coming out zpětně vysvětlil nejen to, proč Janktovi jeho dřívější vztahy s ženami včetně partnerky Markéty, s níž mají syna Davida, krachovaly. Potvrdily se tím zároveň spekulace, že se svou poslední známou partnerkou byl spíš na oko. Po coming outu však Jakubovi očividně spadl kámen ze srdce a vnitřně se mu obrovsky ulevilo.

Nyní našel odvahu k dalšímu veřejnému prohlášení. Na svém jinak vcelku skromném Instagramu sdílel storýčko ze Sardinie, kde se aktuálně v rámci letní přípravy chystá na novou fotbalovou sezónu. Tu by měl absolvovat v dresu zdejšího italského celku Cagliari Calcio, kam ho v loňském roce prodala pražská Sparta.

Čtěte také: Slavné coming outy ve sportu: Brzy se přestaly skrývat tenisové ikony, odvahu našel i boxer

Na svůj nový ostrovní domov si však Jankto podle všeho nemusí zvykat sám. Společnost mu totiž dělá sympaťák Vojta, který je podle všeho fotbalistovou láskou a současným partnerem. Jakub se ve storýčku pochlubil společným snímkem, zřejmě při západu slunce, na němž svého partnera označil a beze slov přidal pouze emotikon srdíčka, který říká více než slova.

Mimo fotbal je Jankto rovněž aktivní ve světě českého esportu neboli profesionálního hraní počítačových her. Do této branže již podle všeho investoval miliony korun a mimo jiné je majitelem esportového týmu Sampi.

Manželství pro všechny? Jen partnerství s omezenými právy při osvojení dětí, rozhodla Sněmovna:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 10. 9. 2024

Berani, dnes k vám členové rodiny možná nebudou upřímní, zejména pokud jde o práci v domácnosti. Nebuďte překvapeni, když uslyšíte výmluvy. Může to být nepříjemné, ale nenechte se tím vytočit. Nechte domácí práce plavat. Dělejte něco, co vás baví. Je to větší zábava než vynášení odpadků.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.