Společnost

10. května 2024 17:15

Tomáš Durčák

Gayové s miminkem rozdělili Čechy. Sobečtí a vyšinutí jedinci, píšou lidé na sítích

Problematika rodičovství u homosexuálních párů je aktuálně velmi debatované a do jisté míry i kontroverzní téma. Velkou diskusi mezi Čechy nyní vyvolalo video, na němž je známý influencer a kadeřník Joseph Ryan Wayne, kterému na chlupatou hruď sestřička pokládá brečící novorozené dítě odnošené náhradní matkou. Podle některých jde o zvrhlost, jiní tvrdí, že miminko čeká lepší osud než v dětském domově.

Joseph Ryan Wayne je relativně populární influencer a zejména kadeřník, kterému se nyní splnil sen a stal se otcem. S partnerem k tomu využili dnes nejčastější způsob – odnošení dítěte náhradní matkou. O cestu k otcovství i první okamžiky s dítětem se intenzivně dělí se svými sledujícími na sociálních sítích, díky čemuž nyní rozproudil poměrně intenzivní debatu mezi českými uživateli.

Přečtěte si také názor ženy, kterou vychovaly lesby: Nic proti gayům, ale biologičtí rodiče jsou v zájmu dětí

Za vše může video pořízené v porodnici, kde sestřička přináší podle všeho čerstvě vykoupaného novorozeného potomka a položí jej Ryanovi na hruď. Plačící dítě v kombinaci s Ryanovým poněkud netradičním účesem vyvolalo poměrně ostré reakce na celou scénu.

„Narodí se dítě. A místo přiložení k prsu své matky je okamžitě sestrou odneseno ze sálu k nějakému random chlápkovi, kterému je položeno na jeho chlupatý hrudník, aby si mohl hrát na ženskou, protože zaplatil hodně dolarů,“ okomentoval situaci na síti X.com Antonín Vavruška. „Transgender ideologie a ideologie práva na dítě jsou protilidská zvrhlost a obyčejná nechutná sobeckost. Stát světí privilegia mentálně vyšinutého jedince a ignoruje a popírá jakýkoli zájem dítěte. Něco tak základního, jako je právo dítěte na své rodiče,“ dodal.

@josephryanwayne My poor baby was so cold after her bath 🥺💜 #twindads #babygirl #bathtime #ryanwaynesalon #ryanwaynediva #family #lgbt #ryanwaynehaircare ♬ original sound - Joseph

Jeho slova se setkala s relativně silnou podporou a snímky Ryana s novorozeným potomkem sdílel třeba i šéf stomatologické komory a známý zubař Roman Šmucler, který rovněž nešetřil kritikou. „Muž si koupil dítě a to místo k prsu matky je přiloženo k jeho bradavkám, aby si užil. Zájem o dítě je nula. Dekadentní společnost do sebe zahleděných sobců,“ opřel se Šmucler do dnes populárního využívání náhradních matek ze strany homosexuálních mužských párů.

„Tohle by mělo být trestáno nejvyššími tresty. Dítě je dar. Ne zboží na hraní. Je mi do breku. Stát, který toto umožní, je nemocný a nezasluhuje existenci. Dítě, které je hračkou pro úchyly. Toto by mělo být tvrdě odsuzováno,“ doplnil Šmuclerova slova jeden z komentujících. Ani na zmíněné síti X však Češi nešetřili kritikou.

„Zvířata chrání úmluva CITES, a i když jim nastavíte sebelepší podmínky domácího chovu, neškrtnete si. Ale dítě si může kdejaký pošahanec hrající si na ženskou zaplatit. Stačí mít prachy. Chudák dítě,“ napsal svůj komentář Jakub Ozaňák. Vlnu kritických odsouzení celé scény však vyvážilo i velké množství zastánců opačného názoru, kteří tuto praktiku podporují.

„Takže by bylo lepší, kdyby to miminko skončilo v děcáku, v krabici u popelnic nebo se vůbec nenarodilo? Vyvoláváš dojem, jako by tu někdo děti kradl milujícím matkám a strkal je do spárů bohatým úchylům. Realita vypadá samozřejmě poněkud jinak,“ argumentoval Vavruškovi jeden z komentujících.

„Tohle je stejná hloupost jako strašení na Slovensku, že děti budou odebírat z rodin a dávat gayům. Čistá blbost. Pro dítě je podstatné mít milujícího rodiče, chlupy fascinují možná vás, ale ve vztahu rodič–dítě nehrají roli,“ obhájila video, které jiní nazvali „legalizací obchodu s dětmi“, komentující Iveta ze Slovenska. Kritice se však nevyhnul ani Roman Šmucler.

„A o co jako má jít, Romane? Vidíme muže s dlouhými vlasy, který k hrudi tiskne novorozené miminko. Nic neobvyklého ani zvráceného. Jinak o té situaci nevíme vůbec nic,“ vzkázal stomatologovi Jan Vaculik, jenž se zase tolik nemýlil. Joseph Ryan Wayne totiž na TikToku sdílel celý svůj příběh velmi detailně, takže není těžké si ve chvilce zjistit detaily.

Skutečnost je taková, že Ryan se svým partnerem nepřivítali na svět pouze jednoho potomka, ale rovnou dvojčata. Jejich náhradní matkou přitom podle všeho byla Ryanova sestra Breeana, které kadeřník na sociálních sítích z celého srdce poděkoval. „4. 4.2024 byl dnem, kdy se naše životy změnily k lepšímu. Breeano, vedla sis skvěle, sestřičko, jsme ti na věky věků vděční,“ napsal novopečený tatínek své sestře a náhradní matce v jedné osobě.

Odnosit dítě náhradní matkou si nechal i „český Ken“ Robert Paulat:

Sdílejte článek
Štítky dítě umělé oplodnění sociální síť homosexuální páry Česko kadeřník homosexuál Internet náhradní mateřství

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 5. 2024

Dnes byste mohli dobře psát beletrii nebo publicistiku. Je docela dobře možné, že jste o nějakém literárním oboru uvažovali. Proč váháte? Nikdy není pozdě. Najděte si čas na napsání příběhu. Pokud máte negativní postoj k věcem, které děláte, jak chcete něco udělat, Berani?

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.