Celebrity

13. února 2023 15:10

Tomáš Durčák

Už se nechce skrývat a kličkovat. Fotbalista Jakub Jankto promluvil o homosexualitě

Je logické, že i ve světě fotbalu je řada hráčů, kteří preferují stejné pohlaví. Ale raději o své sexualitě mlčí. Podobná situace panuje také v České republice. Výjimku učinil záložník pražské Sparty a reprezentant Jakub Jankto (26). Ten vysvětlil, proč se rozhodl veřejnosti oznámit, že je gay.

Jakub Jankto v posledním roce plnil novinové titulky především ze dvou důvodů. Ani jeden z nich bohužel neměl nic společného s jeho fotbalovou kariérou. Záložník nastupující i v české reprezentaci totiž mimo jiné investoval miliony do esportu, konkrétně do svého vlastního týmu Sampi, jehož je majitelem. To se hodně medializovalo. Ale hodně se řešil také jeho vztah k ženám.

Mohlo by vás zajímat: Manželka Tomáše Rosického promluvila o svém životě

Jankto totiž vede dlouhý spor se svou bývalou partnerkou Markétou, s níž má syna Davida. „Jeho několikamilionová investice mě celkem překvapila. Vlastnímu synovi totiž za posledních pět měsíců poslal jen čtrnáct tisíc korun, a to jen proto, že to má soudně nařízené,“ řekla v květnu Markéta pro web expres.cz. Mezitím se rovněž začalo spekulovat o tom, že si Jankto našel novou přítelkyni. Nakonec je ale vše jinak.

V pondělí na svém Instagramu fotbalista zveřejnil video, v němž oznámil, že je homosexuál. Není prvním českým profesionálním fotbalistou, který tak učinil, ale rozhodně je prvním českým fotbalovým reprezentantem, který měl odvahu fanouškům sdělit, že je gay.

„Chci stejně jako všichni ostatní žít svobodně. Bez strachu. Bez předsudků. Bez násilní. Ale s láskou. Jsem homosexuál a už to dále nechci skrývat,“ oznámil Jakub ve videu.

Již během první půl hodiny od uveřejnění odvážné video nasbíralo přes 5000 lajků a hromadí se pod ním jedna podpůrná reakce za druhou. Janktovi vyjadřují podporu fanoušci, kolegové z fotbalu i kamarádi.

Toto oznámení ze strany fotbalisty rovněž vysvětluje leccos z jeho dosavadního vztahového života. Nejen předchozí komplikované vztahy s ženami, které zpravidla krachovaly. Ale i spekulace, že s novou údajnou přítelkyní je ve skutečnosti jen na oko. Je zřejmé, že fotbalistovi se nyní vnitřně ulevilo. Má za sebou krok, ke kterému se vrcholoví sportovci v Česku odhodlávají sporadicky.

Jak to bude se sňatky mezi homosexuály:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.