Fotka královny Alžběty II. byla také upravena. Na snímku nesedí několik detailů

V poslední době se toho kolem fotek královské rodiny děje hodně. Nedávné snímky totiž vyvolaly velkou vlnu spekulací kvůli opakovanému využití Photoshopu. Snaží se snad královská rodina něco tajit?

Deník Daily Mail zveřejnil další zprávu o opravené fotografii britské královské rodiny. Vyšlo najevo, že Photoshopem prošla i jedna z posledních fotografií zesnulé královny Alžběty II. a jejích vnoučat a pravnoučat. Tu královská rodina sdílela v dubnu minulého roku při příležitosti nedožitých narozenin britské panovnice. „Dnes by její zesnulé veličenstvo královna Alžběta oslavila 97. narozeniny. Tato fotografie – zobrazující ji s některými z jejích vnoučat a pravnoučat – byla pořízena v Balmoralu minulé léto,“ napsala tehdy královská rodina k snímku na Instagramu. Fotku vyfotila princezna Kate v létě roku 2022, tedy jen pár měsíců před královniným skonem.

Mohlo by vás zajímat: Konspirační teorie okolo princezny Kate zesilují. Je mrtvá nebo se rozvádí, tvrdí lidé

Agentura Getty Images nyní vydala prohlášení, ve kterém upozorňuje na to, že i tento snímek prošel Photoshopem. Královna Alžběta II. sedí uprostřed zelené sedačky a kolem ní jsou její vnoučata a pravnoučata – Lady Louise Mountbatten-Windsor, James, hrabě z Wessexu, Lena Tindall, princ George, princezna Charlotte, Isla Phillips, princ Louis, Mia Tindall, Lucas Tindall a Savannah Phillips. Agentura upozornila na to, že některé linie nesedí. Příkladem může být například královnina sukně.

Upravené byly i další fotografie

Této zprávě nepřidává ani fakt, že to není poprvé, co britská královská rodina čelí nařčení z nepovedené editace svých fotek. Asi největší pozdvižení vyvolal rodinný snímek princezny Kate s jejími dětmi, který byl zveřejněn na Den matek. Kate Middleton podstoupila v lednu operaci břicha, ale královská rodina poté neposkytla žádné bližší informace a odvolávala se na to, že má princezna právo na soukromí. Poté, co se princezna dlouhou dobu neobjevovala na veřejnosti, se o ní veřejnost začala obávat. Jakmile se na sociálních sítích objevila fotka spokojené princezny v obležení jejích dětí, měli všichni radost. Netrvalo ale dlouho a fanoušci se začali opět strachovat.

Čtěte také: Princezna Kate vyrazila s Williamem na nákup. Vypadá šťastně a uvolněně, oddechli si lidé

Agentury Reuters, AP a AFP totiž fotografii stáhly s tím, že nese známky digitálních úprav. „Královská rodina se tím dost poškodila. Věděli, že o každou fotografii Kate bude velký zájem. Jejich problém spočívá v tom, že lidé budou nyní pochybovat o tom, zda jim lze věřit, až příště zveřejní aktuální informace o jejím zdravotním stavu,“ sdělil Peter Hunt, expert na britskou královskou rodinu, deníku Daily Mail.

Podle odborníka tyto přešlapy mohou narušit důvěru lidu a zničit pověst královské rodiny.  V návaznosti na to přišla nečekaná omluva od samotné Kate. „Jako mnoho amatérských fotografů i já občas experimentuji s úpravami. Tímto bych se chtěla omluvit za případné zmatky, které způsobila rodinná fotografie, kterou jsme včera sdíleli. Doufám, že všichni oslavující měli šťastný Den matek,“ napsala Kate Middleton na sociální sítě. Ještě před tím to byl zase vánoční snímek celé rodiny. Černobílá fotografie nesla viditelné známky úprav, které se tak úplně nepovedly. Prince Louis přišel o prst a všímaví fanoušci upozornili také na fakt, že Kate i William mají jen jednu nohu.

Konspirační teorie kolem princezny Kate:

Sdílejte článek
Štítky Alžběta II. celebrity Photoshop Britská královská rodina Catherine, princezna z Walesu Kate Middleton

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.