Seriály a filmy

11. dubna 2022 11:05

red

Gump, pes, který naučil lidi žít v neděli v televizní premiéře na Primě

Gump - pes, který naučil lidi žít - upoutávka

Už máte plán na nedělní večer? Nechejte se v Prima Kině dojmout příběhem o výjimečné psí lásce ve snímku Gump, pes, který naučil lidi žít. Film vznikl na základě stejnojmenného knižního bestselleru Filipa Rožka a zdaleka nejde jen o film a knihu. Autor a spoluproducent filmu rozjel spolu s Gumpem projekt Se psem mě baví svět, která pomáhá týraným a opuštěným psům najít štěstí na Zemi.

Rodinný film režiséra F. A. Brabce je o světě viděném očima toulavého psa Gumpa. Světě, o kterém mnoho z nás moc nevědí. O tom, jak nás vidí zvířata a jak je ten náš svět pro ně důležitý. Ten svět, který jim dává domov, sílu, naději, ale také bolest. Dobrodružný příběh skutečných psích hrdinů a lidí kolem nich.

„Náš příběh vyprávíme jinak. Mnoho záběrů pojímáme z pohledu psa. Bude to, myslím, nevšední zážitek. Příběh viděný psíma očima. Diváci si tak se čtyřnohým hrdinou mohou vše projít a prožít si, jak se cítí,“ uvedl režisér filmu F. A. Brabec.

Jsem Gump a byl jsem toulavej pes…

„On vlastně každý pes je tak trochu toulavý do té doby, než najde své štěstí. A to štěstí pes najde jenom s člověkem. Můj příběh je o hledání psího štěstí a také o překážkách a pastech na cestě k tomu správnému člověku. Je o síle a nezlomnosti, která se ukrývá v každém psovi. Ano, i v tom vašem, ve vaší čivavě, která na vás čeká celý den, než přijdete z práce. I v tom buldokovi, který se za vámi šine a sotva popadá dech. Dám svoji duši za to, že kdyby vám někdo na tomhle světě chtěl ublížit, tak pak teprve poznáte, jak silné má váš pes srdce a co jeho láska k vám znamená. Tenhle film vám také otevře oči, protože co člověk v psím srdci zničí, to může zase jen člověk uzdravit.“

Film nabitý lidskými i psími hvězdami

V lidských rolích se představí Bolek Polívka, Eva Holubová, Ivana Chýlková, Karel Roden, Jana Plodková, Richard Krajčo, Patricie Pagáčová, Marek Taclík, Zbigniew Czendlik, Hana Holišová, Olga Lounová, Karin Krajčo Babinská, Nela Boudová, Anna Šulcová, Natálie Rožková, Karel Sivák, Karlos Vémola, Zdeněk Dušek a další.

Psí herci

  • Marwel hrál ve filmu Gumpa 2.  Malý zanedbaný pejsek byl odebraný ze špatných podmínek. Marwela si do života vzala Kateřina Zajícová, která pracuje v obchodu filmu Gump.
  • Lupin je ve filmu Gump 3. Byl zachráněný jako nechtěné a vyplašené štěně. Lupin dnes žije nový život s Edou Rovenským ze skupiny Poetika ve Velké Bíteši.
  • Gump byl jako štěně také odebrán ze špatných podmínek. Jednoho dne ho v nabídce k adopci objevila Veronika Rybička Hájková, která fotografii poslala Filipu Rožkovi. Ten měl v té době rozepsanou knihu Gump. Když fotografii uviděl, pochopil, že na tohoto pejska jméno Gump čekalo. Od té doby učí žít nejenom Filipa, ale také jeho dceru Natálku Jahodu Rožkovou.
  • Konvalinka sloužila jako stroj na štěňata a pak ji už jako nepotřebnou vyhodili do příkopu u cesty. Zachránila ji paní Petra Blahošová z organizace Pejsci a kočičky v urgentní nouzi a už ji nikomu nedala.

  • Max žil dva roky v útulku Mělník, pro jeho podkus ho nikdo nechtěl. Dnes žije v rodině Kohoutkových svůj vysněný život obletovaného psího jedináčka.
  • Terinka, ve filmu jménem Bela, bydlela jako štěně sama v domě, kde ji občas někdo nakrmil. Samota ji hodně trápila, když viděla člověka, skákala radostí až do stropu. Teď už sama nebude nikdy. Její energie dělá krásné dny rodině Zetochových.
  • Melichar, dnes Toby, štěně, které někdo vyhodil na silnici u Kladna. Běhal za auty a snažil se do nich nastoupit a jet zas domů. Nakonec mu jedno zastavilo a dovezlo ho do útulku Bouchalka, kde si ho vyhlídla a zamilovala rodina Cimpových z Tábora.
  • Rockyho našli polomrtvého na silnici a zdálo se, že ho přejelo auto. Teprve veterinář zjistil, že byl trvale bitý, měl staré i čerstvé zlomeniny a vyražené oko. Rocky se vyléčil v organizaci Andělé tlapek a nový domov našel v rodině Strouhalových.
  • Frída žila jako neprodané množírenské štěně do dvou let v králíkárně. Zachránila ji organizace Home 4 pets, a když ji vynesli ven z přepravky, nebyla schopna pohybu. Velký prostor, tráva, domy, lidi... To všechno viděla poprvé. V dočasné péči u Veroniky Rybičky Hájkové se po čase rozkoukala a zabydlela navždy.

Gump, pes, který naučil lidi žít se na Primu se chystá na neděli 17. dubna ve 20:15!


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.