Celebrity

22. dubna 2024 14:00

David Laštovka

Hana Brejchová před smrtí plánovala svatbu. Dceru nevídala. Zřekla jsem se jí, tvrdila

Zemřela Hana Brejchová

Zesnulá herečka Hana Brejchová (†77) pocházela ze šesti sourozenců. Starší sestra Jana (84) se stejně jako ona stala hvězdou filmového plátna. O velké rodině snila také ona, ale nebylo jí přáno. V soukromém životě štěstí neměla.

Hana Brejchová se poprvé provdala za Jaroslava Bařinu. Toužila s ním založit rodinu, ale dlouho to vypadalo, že se vytoužených dětí nedočká, neboť se léčila s neplodností. Nakonec se ale přece jen zadařilo a narodily se jí dvě dcery, Světlana a Veronika. Rodinné štěstí však dlouho netrvalo. Manžel začal holdovat alkoholu a vztah skončil trpkým rozvodem.

Už dávno ji nepovažuji za svoji dceru, říkala

Velmi ji zklamala i prvorozená dcera Světlana. „Nestýkám se s ní. Už dávno ji nepovažuji za svoji dceru. Zřekla jsem se jí. Vzdala se svých dětí kvůli jinému chlapovi. Občas se ozve Veronice, ale nechci, aby o mně věděla. Říkám jí, ať ji klidně řekne, že máma umřela,“ sdělovala Hana Brejchová v knize Lásky té plavovlásky.

V den svých sedmdesátin se zasnoubila

Dalším životním partnerem byl hoteliér, s kterým vstoupila do manželství dokonce dvakrát, ale vztah pokaždé skončil rozvodem. A prožila i pozdní lásku. Přesně v den svých sedmdesátých narozenin, které měla 12. prosince, se zasnoubila s přítelem Pavlem. Chystali svatbu, nakonec se ale rozešli. Herečka čekala, až se její milý rozvede, ten ovšem s rozvodem otálel. Se svou manželkou byl stále v kontaktu a trávil s ní tehdy i vánoční svátky, což Hanu ranilo, a s Pavlem se rozešla. Po této trpké zkušenosti tvrdila, že s muži nadobro skončila.

Čtěte také: Tereza Brodská o zdravotním stavu Jany Brejchové: Má i světlé chvilky a umí být vtipná

Poslední roky života prožila v domě s pečovatelskou službou v Buštěhradě. Hana Brejchová zemřela v kladenské nemocnici ve věku 77 let.

Hana Brejchová promluvila o své sestře (2014):


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 4. 5. 2024

Berani, dnes se možná nebudete moci soustředit na práci. Vaše hlava může být v oblacích a váš smysl pro detail vás může poněkud zklamat. Netřeba dodávat, že tento den není vhodný k tomu, abyste se pouštěli do nových, obtížných nebo komplikovaných úkolů. Soustřeďte se na rutinní činnosti, které zvládnete bez přemýšlení. Takto zvládnete celý den, aniž byste se z toho zbláznili.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.