Celebrity

23. prosince 2023 09:00

Eliška Reiglová

Hectora ze Sám doma 2 upoutala mrtvice na vozík. Tim Curry přesto rozdává radost

Někdejší herec a komik Tim Curry (77) patří k filmovým legendám, ač měl mnohdy spíš malé role. Jeho tvář si leckdo pamatuje z filmu Sám doma 2: Ztracen v New Yorku, v němž ztvárnil hotelového zaměstnance Hectora. Přestože v roce 2013 prodělal masivní mrtvici, která ho upoutala na vozík, nadále se snaží rozdávat radost.

S malým rošťákem Kevinem si Tim Curry coby Hector v oblíbené vánoční komedii užil své. Nezapomenutelná je také scéna, kdy se usmíval na Kevinovu matku, zatímco ji recepční přesvědčovala, že hotel zaměstnává jen ty nejlepší idioty z celého New Yorku. Bez něj by druhý díl o chlapci bránícím Mokrým banditům v jejich zločinech zkrátka nebyl tím, čím je.

Tim Curry si vybudoval silnou fanouškovskou základnu také díky hororům. Proslavil se hlavní rolí v Rocky Horror Picture Show a vyděsil nespočet lidí v hororu To podle předlohy Stephena Kinga, v němž ztvárnil klauna Pennywise. Jeho kariéru ovšem výrazně omezilo, že byl v roce 2013 po mrtvici doživotně upoután na invalidní křeslo.

Fanouškům neodolá

Na natáčení Sám doma 2 má dodnes živé vzpomínky. „Natáčeli jsme v hotelu Plaza, který tehdy vlastnil Donald Trump. V jedné scéně se prošel se svou tehdejší dívkou a řekl, že ji chce představit producentům, protože je velmi talentovaná, i když je osinou v zadku,“ řekl v odpovědích fanouškům na dotazy.

Právě jeho příznivci jsou lidé, kterým Curry dodnes není schopný nic odepřít. Pravidelně se zúčastňuje nejrůznějších filmových událostí a festivalů, kde si s nimi rád povídá a ochotně se s nimi fotí, jak sami vypovídají na sociálních sítích. Je obdivuhodné, že ve svém stavu na tyto akce nezanevřel.

Podívejte se na trailer prvního dílu Sám doma:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.