Celebrity

23. prosince 2023 09:00

Eliška Reiglová

Hectora ze Sám doma 2 upoutala mrtvice na vozík. Tim Curry přesto rozdává radost

Někdejší herec a komik Tim Curry (77) patří k filmovým legendám, ač měl mnohdy spíš malé role. Jeho tvář si leckdo pamatuje z filmu Sám doma 2: Ztracen v New Yorku, v němž ztvárnil hotelového zaměstnance Hectora. Přestože v roce 2013 prodělal masivní mrtvici, která ho upoutala na vozík, nadále se snaží rozdávat radost.

S malým rošťákem Kevinem si Tim Curry coby Hector v oblíbené vánoční komedii užil své. Nezapomenutelná je také scéna, kdy se usmíval na Kevinovu matku, zatímco ji recepční přesvědčovala, že hotel zaměstnává jen ty nejlepší idioty z celého New Yorku. Bez něj by druhý díl o chlapci bránícím Mokrým banditům v jejich zločinech zkrátka nebyl tím, čím je.

Tim Curry si vybudoval silnou fanouškovskou základnu také díky hororům. Proslavil se hlavní rolí v Rocky Horror Picture Show a vyděsil nespočet lidí v hororu To podle předlohy Stephena Kinga, v němž ztvárnil klauna Pennywise. Jeho kariéru ovšem výrazně omezilo, že byl v roce 2013 po mrtvici doživotně upoután na invalidní křeslo.

Fanouškům neodolá

Na natáčení Sám doma 2 má dodnes živé vzpomínky. „Natáčeli jsme v hotelu Plaza, který tehdy vlastnil Donald Trump. V jedné scéně se prošel se svou tehdejší dívkou a řekl, že ji chce představit producentům, protože je velmi talentovaná, i když je osinou v zadku,“ řekl v odpovědích fanouškům na dotazy.

Právě jeho příznivci jsou lidé, kterým Curry dodnes není schopný nic odepřít. Pravidelně se zúčastňuje nejrůznějších filmových událostí a festivalů, kde si s nimi rád povídá a ochotně se s nimi fotí, jak sami vypovídají na sociálních sítích. Je obdivuhodné, že ve svém stavu na tyto akce nezanevřel.

Podívejte se na trailer prvního dílu Sám doma:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.