Vánoce

20. listopadu 2023 15:20

Zuzana Schneidewind

Vánoční program na Primě ovládnou oblíbené pohádky, show i filmové premiéry

Prosincové předpremiéry na prima+

Bohatý program plný novinek i filmové klasiky pobaví celou rodinu a navodí tu správnou sváteční náladu. Nebude chybět Pretty Woman, Sám doma nebo s Čerty nejsou žerty. Ve vánoční nadílce najdou diváci i sváteční speciály oblíbených pořadů Máme rádi Česko, Inkognito – Silvestr 2023, Silvestrovských 7 pádů Honzy Dědka a Prima Partička Silvestr.

Vánoce na Primě budou přesně takové, jak je mají diváci rádi – pohádkové, romantické a zasněžené. Na jaké pohádky a filmy se letos můžete těšit?

Vánoční atmosféra už od začátku prosince

Prima začne ladit vánoční atmosféru už od začátku prosince. Sobotní odpoledne si pro sebe rezervovaly vánoční premiérové filmy. 2. prosince diváky čeká Vánoční setkání s láskou, další týden je potěší Vánoční výhra, 16. prosince odhalí Tajemství vánočního jmelí a o týden později zavládne Vánoční naděje. Prosincové páteční večery pak budou zasvěceny premiérám českých filmů. Hned 1. prosince si diváci vyzkoušejí Střídavku, další týden dostanou dobrou radu – Za vším hledej ženu – a 15. prosince k nim dorazí Karel Roden jako Indián.

Chybět nebude ani vánoční speciál oblíbené zábavné show Máme rádi Česko. V pátek 22. prosince se proti sobě postaví komediální trojice 3 v 1, tedy Veronika Arichteva, Nikol Leitgeb a Martina Pártlová, a jejich životní partneři Biser Arichtev, Petr Leitgeb a Josef Vařeka. Výsledek tohoto klání se tentokrát nepromítne pouze do nálady kapitánů soutěžních týmů, ale ovlivní i domácí štěstí aktérů, protože pokud prý zvítězí pánové, čekají je mrzuté svátky. Podívejte se už teď na fotogalerii z natáčení vánočního speciálu oblíbené show:

Mohlo by vás zajímat: Veronika Arichteva ukázala nádherné bydlení. Starý dům přetvořila v unikátní domov

Filmové trháky od 18. prosince

Sváteční čas od 18. prosince bude na obrazovkách patřit klasickým filmovým trhákům. Vánoční maraton odstartují Pohádky pro Emu, o dva dny později je bude následovat Pretty Woman a 23. prosince CruellaEmmou Stone.

Štědrý den na Primě

Na Štědrý den bude bohudík Kevin Sám doma a ani na první svátek vánoční to s ním nebude lepší, bude totiž Sám doma 2: Ztracen v New Yorku.

Čtěte také: Kevin ze Sám doma je dvojnásobný otec. Se snoubenkou tajili narození syna tři měsíce

V úterý 26. prosince se diváci přesvědčí, že S čerty nejsou žerty, následovat budou Princ a Večernice (27. prosince), Třetí princ (28. prosince) a Strašidla (29. prosince). Ve středu 28. prosince se na obrazovkách odehraje Poslední souboj režiséra Ridleyho Scotta, 30. prosince je v premiéře nachystána disneyovská Kniha džunglí a dobový krimithriller Ulička přízraků s Bradley Cooperem a Cate Blanchett. Na Nový rok si svoji premiéru střihne dobrodružné Ztracené město se Sandrou Bullock, Channingem Tatumem a Danielem Radcliffem.

Silvestrovské speciály oblíbených show

Poslední večer v roce se o zábavu postarají pořady vlastní tvorby stanice a trojice jejich silvestrovských speciálů. Jako první začne Inkognito – Silvestr 2023, kde se budou před zraky všech panelistů skrývat Dana Batulková, Václav Faltus a Richard Krajčo. Následovat bude Silvestrovských 7 pádů Honzy Dědka, ve kterých se bude mluvit o manželství plném humoru s Václavem Koptou a jeho ženou Simonou, o temperamentu vášnivé ženy s Jitkou Čvančarovou, o Češích s Polákem Zbigniewem Czendlikem a o osudových mužích s Uršulou Klukovou.

Před půlnočním přípitkem je pro diváky připravená velká dávka nekorektního humoru natlakovaná do Silvestrovské Partičky. Polechtat bránici svým fanouškům se naposledy v tomto roce chystá Michal Suchánek, Richard Genzer, Michal Novotný, Daniel Dangl a jejich speciální hosté, mezi kterými nebude chybět ani výherce Partičky Nová krev.

Prima COOL

Na Prima COOL se bude servírovat pořádná dávka dobrodružství. Od 26. prosince budou na obrazovce každé pondělí až středu řádit v premiérové řadě Lovci prokletých pokladů 2. Milovníky fantasy potěší série filmů Mythica o mladé čarodějce a 14. prosince bude David Lynch podávat svoji symfonii prostoru – velkofilm Duna. Keanu Reeves zase nabídne akční jízdu jako John Wick v prvním a druhém díle.

Prima MAX

Zásobu vánočních premiér si přichystala i Prima MAX. Páteční odpoledne zpříjemní snímky Šťastné a znovu veselé, Vánoce jako z románu, Láska s vůní Vánoc a Nelíbej muže ve vánočním svetru. Na své si přijdou i děti, pro které jsou 7. prosince připraveny Spy Kids 4: Stroj času, druhý den je potěší Popelka: Nový příběh a 15. prosince Aladinova nová dobrodružství.

Prima KRIMI

Ve vyšetřování zločinů Prima KRIMI nepolevuje oni o adventu. Od 2. prosince se v premiéře představí Detektiv Grace, jehož dříve zářná kariéra padá strmě dolů a jediné, na co dokáže myslet, je záhadné zmizení jeho milované manželky. Dvě řady úspěšné britské minisérie budou na diváky čekat každou sobotu od 20:15.

Prima LOVE

Těm, kteří holdují romantice a slunnému podnebí, zpříjemní předvánoční čas nový zamilovaný turecký seriál Láska s vůní oliv. Příběh dívky z velkoměsta, které život nečekaně zavane do cesty neohroženého muže uprostřed odlehlého ostrova v Egejském moři, mohou diváci sledovat už od 2. prosince. Každý den od 16:00 budou na Prima LOVE připraveny dva premiérové díly za sebou.

Prima ZOOM

K českým Vánocům neodmyslitelně patří kapr, a to i na Prima ZOOM. Od 1. prosince se proto každý pátek ve 20:00 vrací na obrazovky zbrusu nová řada úspěšného seriálu Kapří monstra. Tentokrát se neohrožená trojice adrenalinem napumpovaných rybářů vydává do Francie. Dokumentární drama Napoleon: Začátek konce přiblíží 2. prosince ve 22:00 zlomový moment Napoleonovy kariéry. Na Štědrý den ve 20:00 mohou diváci navštívit Zapomenuté poutní cesty – Švýcarsko a Itálie: Do Říma po Via Francigena a podívat se na jedinečný betonový betlém, ke kterému se musí člověk potopit. A těm, kteří budou mít na Silvestra chuť na klidnější program, Zaříkávač Andre Hartmann ukáže, jak hypnotizuje žraloky pouhým polechtáním na čumáku.

Prima SHOW

Veleúspěšná soutěžní reality show Amerika hledá návrháře se stala absolutním fenoménem nejen na televizní obrazovce, ale i na módní scéně.

Už několik let okouzluje diváky z celého světa, a dokonce se stala odrazovým můstkem pro kariéru několika úspěšných návrhářů. Od 10. prosince každý den ve 21:05 uvede Prima SHOW v premiéře XV.–XX. řadu.

CNN Prima NEWS

Na CNN Prima NEWS samozřejmě dostanou diváci plnotučnou porci zpráv a k tomu i něco navíc. Newsroom nebude prázdný, reportéři i moderátoři budou v práci a budou vysílat svátek nesvátek, Vánoce nevánoce. Chybět na obrazovce tak nebudou žádný den ani HLAVNÍ ZPRÁVY, včetně speciálního vydání na Štědrý den, a to v mimořádný čas 17:30.

Redakce si pro diváky připravila také celou řadu svátečních vydání oblíbených pořadů, jako je Vánoční INTERVIEW či tradiční SHOWTIME Vánoční speciál, ale také čtyři velké speciály, které shrnou to nejzásadnější z letošního roku a pomohou divákům zorientovat se v tom, co je v roce 2024 čeká. Vánoční atmosféru pak podtrhne speciální tour po nejkrásnějších vánočních stromcích v České republice za doprovodu koled Karla Gotta.

prima+

Na prima+ najdou diváci pěkně pohromadě všechny filmy, které potřebují k té pravé vánoční pohodě. Vybírat budou moci z pohádek jako Tři oříšky pro Popelku, Šíleně smutná princezna, Honza málem králem, Princezna se zlatou hvězdou, Hrátky s čertem, Pyšná princezna, Tři bratři, Jak se budí princezny, Nejkrásnější hádanka nebo Byl jednou jeden král. Chybět nebudou ani ty nejkrásnější vánoční filmy: S tebou mě baví svět, Sněženky a machři, Anděl na horách, Vánoční Kameňák, oba dva díly Špindlu nebo Ženská na vrcholu.

A pro milovníky tureckých zamilovaných příběhů je připravený dáreček v podobě nové telenovely Zvrat osudu, která bude nyní pouze na prima+. Mimoto prima+ přináší celou řadu prémiového obsahu, který pobaví seriálové fajnšmekry i celou rodinu. Komedii ze školního a fotbalového prostředí nabízí Malá velká liga.

Koprodukční minisérie Na vlnách Jadranu volně navazuje na oblíbený seriál Pod hladinou. Diváci se v ní vydají do Chorvatska, kde pobřežní policie spolu s českou posilou zachraňuje turisty v nesnázích.

Nevšední podívanou přináší i seriál Banáni. Když hlavní hrdina skladník najde v zásilce banánů sto kilogramů kokainu, které se rozhodne nenahlásit na policii, začnou se v pohraničním supermarketu dít věci.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.