Celebrity

20. října 2023 17:50

Kristýna Šťastná

V seriálu jsem šňupala jen jednou, přiznala Nováková. Kokain ale nahradili tabákem

Sandra Nováková o Banánech

Obrovskou výhodou Sandry Novákové je schopnost ztvárnit prakticky jakoukoliv postavu. To herečka dokazuje i coby nenápadná prodavačka Šárka v novém černokomediálním seriálu s drogovou tematikou. Jeho natáčení si nadmíru užívala a nám prozradila, čím na place nahrazovali kokain a co bude dělat, až její syn Mikuláš jednou bude chtít vyzkoušet omamné látky. Pusťte si celý rozhovor hned v úvodu.

Sandra Nováková v poslední době o herecké příležitosti nemá nouzi. Vedle rolí v krimisériích Pod hladinou a Na vlnách Jadranu se nyní objevuje i v osmidílné komediální novince inspirované kauzou o nálezu kokainu v banánech v jednom českém supermarketu. A jak sama herečka popsala, diváci se mohou těšit na pořádnou dávku – místy až nekorektní – zábavy.

„Všichni jsme si to hrozně užívali. Mě moc bavil už scénář a natáčení byla ještě o něco větší jízda. Doufám, že výsledek bude ještě lepší pro diváka. Už jsem viděla čtyři díly a jsem opravdu nadšená,“ rozplývala se Nováková v rozhovoru pro web Prima Ženy o seriálové novince s názvem Banáni, kterou stejně jako další dva zmíněné seriály můžete sledovat na streamovací službě prima+.

Seriál se z velké částí odehrává v pohraničním supermarketu, ve kterém přeruší běžné předvánoční ráno šokující nález. Mladý skladník Jirka (Cyril Dobrý) objeví v banánech z Kolumbie kontraband kokainu stamilionové hodnoty. I přes počáteční pochybnosti se rozhodne začít drogy prodávat, a to s pomocí šéfové skladu Šárky (Sandra Nováková) a člena ochranky Iggyho (Ondřej Malý).

Nezkušená trojice si po sérii neúspěšných pokusů vybuduje funkční model distribuce drog přímo na pokladně prodejny prostřednictvím plyšáčků – odměn z věrnostní akce marketu. Postupem času se ale začnou objevovat různé problémy a naprosto neuvěřitelné zápletky.

Kokain nahradili mentolovým tabákem

Vzhledem k hlavnímu motivu asi nikoho nepřekvapí, že postavy si po nálezu takového množství kokainu samy vyzkoušejí jeho účinek. Někteří méně, jiní si bílého prášku dopřejí více. Skutečná droga samozřejmě musela být nahrazena legální variantou a Sandra Nováková odhalila, že jich bylo hned několik.

Mohlo by vás zajímat: Víkendová jízda smrti. Už pár gramů kokainu vás může zabít

„Já jsem šňupala jenom jednou. To jsme používali mentolový šňupací tabák, který pročišťuje dýchací cesty, takže to bylo docela příjemné. Ale pro Cyrila (Dobrého), který šňupal celý seriál mnohem intenzivněji, už ten tabák byl v takovém množství asi i nebezpečný. Ten pak používal asi jedlou sodu,“ upřesnila, a aby zabránila jakýmkoliv pochybnostem, okamžitě zdůraznila: „Každopádně to nebyl kokain, byla to náhražka!“

Mikuláš a drogy? Herečka spoléhá na synův rozum

Nováková také v jednom z rozhovorů přiznala, že největší závislost si nevytvořila na žádné návykové látce, nýbrž na rodině. Ačkoliv synovi Mikulášovi, kterého má s manželem a režisérem Banánů Vojtěchem Moravcem, je teprve sedm, zřejmě jako každá matka musí počítat s tím, že se její dítě dříve či později s nějakou formou drogy setká. Na takový okamžik se podle ní nedá předem připravit, svému dítěti však věří.

Čtěte také: Nová nebezpečná droga voní po jahodách. Její obliba v Evropě strmě roste

„Jsme otevření rodiče, snažíme se s Mikulášem mluvit úplně o všem a ve všem ho vzdělávat. Nejsme striktní, nedržíme ho někde ve 13. komnatě. Říkáme mu, jaký svět je a jak funguje, a budeme spoléhat na jeho zdravý rozum,“ prohlásila. Natolik benevolentní a liberální, aby synovi pustila seriál Banáni, ovšem není. „Teď určitě ne, protože je tam spousta scén, na které má ještě dost času. Ale jednou ať se podívá,“ zakončila Sandra Nováková rozhodně.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 1. 5. 2024

Je frustrující, když práce stojí v cestě romantice a společenským aktivitám. Přesně to dnes cítíte, Berani. Vaše myšlenky jsou zaměřeny na večerní a víkendové aktivity, ale povinnosti máte na stole. Nezoufejte. Jednoduše si dejte závazek, že uděláte to, co se od vás očekává, a užijte si dnešní večer s jistotou, že jste splnili své povinnosti.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.