Celebrity

2. dubna 2023 18:35

David Laštovka

Obermaierová o rušení poštovních poboček: Podívejte se, kolik peněz se vyhazuje za zbraně

Pošta jako černá díra na peníze

Zrušení 300 poboček České pošty vzbudilo mezi lidmi emotivní reakce. Někteří budou muset dojíždět i několik desítek kilometrů, aby si vyřídili potřebné záležitosti. Především pro starší občany to bude znamenat velký problém. Jak rozhodnutí vlády Petra Fialy vnímají čeští herci a herečky v seniorském věku? Jaroslava Obermaierová vládu kritizuje za to, že dává peníze na zbrojení.

Herec Jan Kuželka (76), který má na svém kontě stovky filmových rolí, hollywoodských nevyjímaje, nad rušením stovek poboček Českých pošt napříč celou republikou jen nechápavě kroutí hlavou.

„V Praze, kde bydlíme, ji rušit nebudou, ani v Rožmitále nad Třemšínem, kde máme chalupu. Nicméně soucítím se staršími spoluobčany. Nedovedu si představit, jak si stará babička bude pro zásilky chodit na poštu někam pět, deset kilometrů daleko. Je to těžce nedomyšlené. Sledoval jsem o tom v televizi reportáž, lidé, kterých se to dotýká, jsou z toho naprosto zoufalí. Babičky plakaly, neví, co budou dělat,“ uvedl Jan Kuželka pro web Prima Ženy.

SEZNAM VŠECH ZAVŘENÝCH POŠTOVNÍCH POBOČEK NAJDETE ZDE

„Mně připadá, že jakékoliv rozhodnutí tahle vláda učiní, tak je prostě šílené,“ dodal herec naštvaným tónem.

Na lidi peníze nejsou, na zbraně se vždy najdou

Obdobně celou situaci vnímá i herečka Jaroslava Obermaierová (76). „Víte, mě u téhle vlády nepřijde normální už asi nic. Oni na obyčejné lidi vůbec nemyslí. Já rozumím tomu, že potřebují peníze, pošta je zadlužená, ale když se pak dozvíte, kolik peněz se vyhazuje za zbraně, tak je to smutný,“ povzdechla si herečka.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Jaroslavu Obermaierovou šokovaly drahé energie

Co říká Roman Skamene?

Také Roman Skamene (68) rozhodnutí o rušení poštovních poboček kritizuje. „U nás, kde bydlíme, ji snad nezruší, ale chápu, že to pro spoustu lidí může být obrovský problém. O této vládě se vůbec nechci bavit, protože bych se jenom nasr...,“ prohlásil Roman Skamene hodně ostrým tónem.

Herecký bard Jiří Krampol (84) poštovních služeb příliš často neužívá, zavření stovek poboček se mu ale nelíbí. „Přijde mi to asociální. Vůči seniorům, kteří jsou na ní závislí a chodí si tam pro penze, je to bezohledné,“ poznamenal herec pro web Prima Ženy.

Stejný názor má i jeho kolega Ivan Vyskočil (76). „Co byste čekali od téhle vlády? Od nich mě už vůbec nic nepřekvapí. Je otřesné, co předvádí. Na českých občanech jim absolutně nezáleží,“  uvedl herec.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.