Celebrity

22. července 2023 06:00

David Laštovka

Igor Bareš trpí nevyléčitelnou chorobou. Musí podstupovat pravidelnou léčbu

Herec Bareš se chystá na svůj odchod

Igor Bareš (57), který řadu let patří k velmi obsazovaným hercům, čelí vážným zdravotním problémům. Zhruba před 25 lety mu lékaři diagnostikovali Crohnovu chorobu (chronické zánětlivé onemocnění střev), která mu od té doby komplikuje život. Jak boj s nevyléčitelnou nemocí zvládá?

Igor Bareš nese svůj osud velmi statečně. „Crohnova nemoc je doživotní onemocnění, které vás velmi omezuje. Jednou je člověku lépe, jindy hrozně trpí. Točí se vám hlava, jste unavený, bolí vás břicho, máte úporné průjmy. Ty stavy se střídají, ale nikdy se toho nezbavíte. Od první operace, kdy mi vzali kus tenkého střeva, jsem měl pár let docela klid, ale pak se to začalo znovu ozývat. Musím brát denně léky,“ popsal herec redaktorovi webu Prima Ženy svůj boj se zrádnou nemocí.

Pravidelně podstupuje biologickou léčbu

Bareš je pod přísným dohledem lékařů a každé dva až tři měsíce dochází na kapačky – na takzvanou biologickou léčbu do IKEM. „Lehnu si tam na pár hodin a odcházím jako nový člověk. Uvědomuji si, že biologická léčba nemusí působit donekonečna, ale zatím to tak je a pevně doufám, že ještě nějaký čas bude,“ uvedl herec, který má velkou oporu ve své o 13 let mladší manželce, herečce Antonii Talackové.

Mohlo by vás zajímat: Věkový rozdíl mezi partnery. Jak ovlivňuje kvalitu vztahu?

Letos oslavili už 15. výročí svatby a mají spolu dvě děti – Toničku a Lojzíka. „Seznámili jsme se v Brně v Mahenově činohře. Zkoušeli jsme Misantropa od Molièra. Manželka hrála hlavní ženskou roli, já titulní. Tam jsme si padli do oka. Větší iniciativu jsem musel vyvíjet já. A také jsem o ni musel bojovat, protože v té době byla zadaná. Chvíli trvalo, než jsme si ujasnili, kdo má prioritu,“ zavzpomínal s úsměvem Igor Bareš.

Manželka se doma stará o všechno

Ve své ženě našel poklad. „Manželka dělá všechno. Já když něco udělám, obvykle špatně a ona to pak po mně musí předělávat. Takže je lepší, když už to rovnou udělá sama. Po všech stránkách je velmi šikovná a praktická. Organizaci našeho života má ve svých rukou a já se v podstatě nemusím o nic starat,“ prohlásil spokojeně herec.

Čtěte také: Bartoška, Donutil či Trojan. Slavní čeští muži, kteří zůstali věrni své manželce

Mezi jeho nejnovější filmový počin patří krimipříběh Promlčeno, v němž ztvárnil jednu z hlavních rolí společně s Karlem Rodenem. Na TV Prima ho můžete vidět 23. července od 20:15. „Moje postava je hlavní protihráč Karla Rodena. Podnikatel, byznysmen a právník. Vše má velmi dobře ošéfované, aby to pro něj dopadlo dobře, ale tentokrát to nedopadne,“ přiblížil svoji zápornou filmovou roli. Ve snímku se dále představí například Vilma Cibulková, Vladimír Kratina či Barbora Bočková.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.