Celebrity

25. října 2024 06:30

David Laštovka

Jan Kanyza promluvil o manželství a druhém domovu ve Francii: Vilu tam nemám, říká

TOP STAR magazín 2017 (47) - Jan Kanyza

Charismatický herec s podmanivým hlasem, ale také malíř obrazů, Jan Kanyza, který 25. října slaví 77. narozeniny, měl v mládí spoustu ctitelek. Na rozdíl od řady svých kolegů mu ale manželství vydrželo celý život. S o dva roky mladší loutkoherečkou a výtvarnicí Žofií zanedlouho oslaví zlatou svatbu. Jaké je jeho soukromí?

Jan Kanyza v minulosti trávil pravidelně několik měsíců v roce ve Francii, kam jezdíval malovat své obrazy. Traduje se, že si tam zakoupil dům, což ale herec vyvrátil. Začal tam jezdit po revoluci, neboť mu jeho přítel zapůjčil ateliér. Když se mu v roce 2006 naskytla možnost v Provence pronajmout menší byt vhodný pro malování, neváhal. V jedné místnosti spal, ve druhé tvořil.

Mohlo by vás zajímat: Jak vypadají a co dělají manželky slavných českých herců, které žijí v ústraní? Podívejte na paní Vetchou, Donutilovou, Čenskou nebo Svěrákovou

Do Francie už moc často nejezdí

Do Francie obvykle vyrážel autem, neboť si sebou vozil materiál potřebný k malování. „Rozhodně to není tak, jak se psalo, že mám ve Francii vilu. Nyní už tam jezdím málo, je to přece jen daleko. Nějakých sedmnáct set kilometrů,“ prozradil redakci webu Prima Ženy. Malování se ovšem nadále intenzivně věnuje. Své díla vystavuje nejen v ČR, ale také v zahraničí. Je autorem a ilustrátorem několika knih pro děti. Jeho další vášní je fotografování. V úvodním videu se můžete podívat, jak Kanyza slavil 70. narozeniny (2017).

Dcera se usadila v Americe

Velmi často se věnuje dabingu. K nejznámějším zahraničním hercům, kterým propůjčil hlas, patří například George Clooney nebo Michele Placido.

Jan Kanyza žije ve spokojeném vztahu s životní láskou Žofií, s níž za tři roky v manželství oslaví padesát let, tedy zlatou svatbu. Mají spolu půvabnou dceru Barboru, která se provdala za příslušníka americké námořní pěchoty a usadila se v Severní Karolíně v USA. Díky ní je už dvojnásobným dědečkem vnuků Jacka a Jamese, kteří ovládají nejen svůj mateřský jazyk, ale i ten český. S manželkou Žofií je v Americe pravidelně navštěvují a užívají si společných rodinných chvil.

Jan Kanyza se svěřil, kdo jsou jeho múzy (2013):

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 10. 2024

Dnes by vás mohly potkat zklamávající e-maily nebo telefonáty. Možná, že někdo, koho jste chtěli navštívit, nebude moci přijít. Nenechte si tím zkazit náladu. Věci se stávají. Zabývejte se přípravami a užijte si den. Nezacházejte do opačného extrému a nepracujte příliš tvrdě.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.