Celebrity

24. října 2022 09:35

David Laštovka

Tajemství malujícího herce Jana Kanyzy. Jeho manželka si myslela, že je na kluky

Letošní rok je pro herce s nezaměnitelným hlasem Jana Kanyzu tak trochu výjimečný. Nejenže slaví 75. narozeniny, ale rovněž 45 let manželství se svojí životní láskou paní Žofií. Jak se spolu seznámili a jaký recept mají na šťastný vztah?

Herec Jan Kanyza je celý život věrně oddaný jedné ženě. Osudovou láskou se stala o dva roky mladší loutkoherečka, výtvarnice Žofie, mezi jejíž největší záliby patří sledování fází měsíce a jejich vliv na člověka a jeho organismus. Letos spolu v manželství oslavili pětačtyřicet let a milují se stejně tak, jako když spolu začínali.

Seznámili se kuriózně. Na večírku, na němž byli přítomní především gayové. Žofie si zklamaně povzdechla, že Kanyzu by do čtyřprocentní menšiny nepočítala a chystala se odejít domů, když v tom ji herec zastavil. Požádal ji, aby ještě chvíli zůstala, aby se tam necítil tak sám, čímž jí dal jasně najevo, jak na tom se svoji sexuální orientací opravdu je. Další den spolu vyrazili na rande, na které Jan dorazil v dřevácích, čímž si ji paradoxně získal.

To, že ho Žofie se svými sto osmdesáti centimetry výškově převyšovala, ani pro jednoho nikdy nebyl žádný problém. Mají spolu dceru Barboru, která se provdala za příslušníka americké námořní pěchoty a žije v USA. Od ní už se dočkali i vnoučat, ze kterých se radují.

Připomeňte si, jak Jan Kanyza slavil 70. narozeniny:

Své narozeniny nikdy neprožívá

Manželství Jana a Žofie patří mezi ukázkové. Přiznávají sice, že občas mívali italskou domácnost, oba jsou narození ve znamení Štíra, ale vždy dokázali najít společnou řeč. Váží si jeden druhého a jsou šťastní, že jim vztah klape i po tolika letech, což u herců nebývá běžné.

Ve volném čase pobývají nejraději na chalupě v Podkrkonoší, která má svůj půvab. Jak Kanyza prozradil časopisu Sedmička, na případné zloděje je připraven, vlastní totiž dvě legálně držené zbraně.

Své půlkulatiny nijak neprožívá a velké oslavy neplánuje. Podobně jako před pěti lety si jen dopřeje výstavu svých obrazů. Kromě herectví totiž i maluje. „V jednom rozhovoru jsem říkal, že jsem změnil orientaci. Tam byla taková pauzička a já jsem dodal: Z neobsazovaného herce jsem se stal neprodávajícím malířem,“ komentoval svou zálibu s vtipem před pěti lety pro pořad TopStar magazín (video najdete v těle článku).

Na jiné velké oslavy ale není. „Co má člověk prožívat? Že je o tok starší? Že mu padají věci z rukou? Že mu předepsali jiné léky? Nebo že mu předepsali nové léky? Proč bych to řešil. Co se týče oslavy, já nejsem na ohňostroje, červené koberce... Na nic podobného si nepotrpím. S rodinou to samozřejmě oslavím, ale dělat veřejný humbuk nebudu. To mě neláká,“ uvedl Jan Kanyza v rozhovoru pro Deník.

Sdílejte článek
Štítky Jan Kanyza manželka narozeniny dcera herec USA slavnost Podkrkonoší Žofie Kanyzová

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.