Blíží se výjimečné novoluní: Připravte se na změny, které mohou být až osudové

Opět se k nám blíží osvěžující energie nového Měsíce a tentokrát bude silně ovlivněna tajemným znamením Štíra. Jak na nás může listopadové novoluní působit a jak jeho energii co nejlépe využít ve svůj prospěch?

Novoluní ve znamení Štíra nastane v pondělí 13. listopadu 2023 v dopoledních hodinách, přesně v 10 hodin a 27 minut. Ačkoli novoluní obecně nebývají tak náročná jako úplňky, jsou jedním z nejdůležitějších astrologických tranzitů a mohou nás někdy trochu potrápit. Obzvlášť pokud se novoluní odehrává v tajemném a mystickém znamení Štíra.

Novoluní může pořádně zamíchat kartami

Znamení Štíra, jehož živlem je voda, je hloubavé, velmi intuitivní a souvisí s našimi emocemi. Štír v astrologii vládne 8. domu, který souvisí s transformací, sexem, smrtí, znovuzrozením, rituály a duchovností. Kromě toho je číslo 8 spojeno s financemi a přináší rozhodnutí a změny, které mohou být až osudové a nečekané. Je dobré mít na paměti, že ať už jde o práci nebo vztahy, každý konec znamená zároveň i nový začátek a je důležité neohlížet se za tím, co bylo, ale hledět dopředu. Novoluní je doslova přívalem energie a to, co v této době zahájíte, má velkou šanci na úspěch.

Tajemný Štír a osudová planeta Pluto

Štír má v sobě cosi magického, což je možná způsobeno tím, že ho ovládá stejně tajemná a osudová planeta Pluto, planeta moci, transformace a znovuzrození. Pluto ovládá davy, jeho energie je buď pozitivní a přináší úspěch, nebo negativní a pak přináší zkázu. Možná tedy už chápete, jak moc bude energie tohoto novoluní silná a zásadní pro náš individuální růst a jak magické vibrace budou všude kolem nás. Mohou nás posouvat dopředu, nebo naopak brzdit. Je na každém, jak je využije. Každopádně energii novoluní pocítí každý, hmatatelnější ale může být zejména pro vodní znamení, tedy Raky, Ryby a zejména Štíry.

Štír je takový detektiv zvěrokruhu, neustále hledá odpovědi na životní otázky. A listopadové novoluní se vás ptá, co potřebujete ve svém životě změnit. Jak se můžete stát lepším člověkem, kterým jste vždy chtěli být?

Jak využít novoluní ve znamení Štíra ve svůj prospěch?

  • Zbavte se všeho, co ve svém životě nepotřebujete

Štír je spojován s růstem a transformací. Je ale potřeba si uvědomit, že pokud chceme do svého života něco přijmout, musíme se i něčeho vzdát. A že žádná změna nepřijde jen sama od sebe, ale bude od nás vyžadovat určité úsilí. Uvědomte si tedy, čeho jste ochotni se vzdát, co můžete opustit, abyste svůj život zlepšili. Zkuste si udělat ve svém životě pořádek, zbavte se všeho, co nepotřebujete a není vám ku prospěchu. Nemusí to být jen věci, ale i zažité vzorce chování. Přerušte i kontakty s lidmi, kteří vás jen využívají, zbytečně vás obírají o váš čas a energii.

Štíři jsou plní extrémů a protikladů. A stejně tak silná energie, která bude v době novoluní kolem nás proudit, nás může buď posouvat dál, nebo brzdit. Je jen na každém z nás, jak ji využijeme. Když budou všichni kolem vás naštvaní a budou nadávat na to, jak moc mají práce a jak je všechno drahé, můžete se k nim přidat, rmoutit se a nadávat taky. Nebo si říct, že to zkrátka musíme nějak přežít, a budete třeba vděční za to, že vůbec nějakou práci máte.

  • Dejte si do pořádku finance

V době novoluní ve znamení Štíra může na povrch vyplavat všechno, co bylo dosud skryto pod povrchem. A nemusí to být jen emoce, hodně se to může týkat vašich peněz. Zkontrolujte si, zda máte zaplacené všechny složenky, splátky, že nikomu nic nedlužíte. A pokud máte dluhy, buďte velmi opatrní. Právě v tomto období přichází zúčtování. Možná se ocitnete tváří v tvář dluhům z vaší minulosti (a nemusí být jen finanční) a budete je muset splatit. Rozhodně se v tomto období nezadlužujte. Nepodepisujte v době novoluní žádné smlouvy, nedělejte žádná zásadní rozhodnutí. Počkejte raději pár dnů, až energie novoluní odezní a bude příznivější doba.

  • Oživte svůj sexuální život

Štír je považován za nejerotičtější znamení zvěrokruhu, je velmi vášnivý a pověstný svým zájmem o sexualitu. I toto téma může v době novoluní vyplout na povrch a v posteli by to mohlo pěkně jiskřit. Máte-li pocit, že váš sexuální život trochu skomírá, zkuste ho právě v těchto dnech trochu oživit. Můžete třeba partnera v posteli překvapit něčím novým, o čem víte, že ho to potěší. Luna ve Štíru také nutí ponořit se co nejhlouběji do svých pocitů. Nebojte se o nich mluvit s partnerem a nezapomeňte probrat i ty jeho. Nezapomínejte, že komunikace je základem každého harmonického vztahu.

  • Pozor na prochladnutí

Věnujte pozornost hlavně močovému ústrojí, ledvinám, konečníku, pohlavním orgánům. Tyto orgány jsou v době novoluní ve Štíru obzvlášť citlivé, snažte se je tedy zbytečně nezatěžovat. Dejte si pozor na prochladnutí, kontrolujte své nohy, aby nebyly studené, teple se oblékejte. A nepijte příliš mnoho alkoholu.

Zkuste si rituál na odstranění dluhů

Období kolem novoluní (nebo i úplňku) ve znamení Štíra je náročné na finance. Pokud vás trápí nějaké dluhy, nejprve si uvědomte, proč jste se do dluhů dostali a co potřebujete k tomu, abyste se z nich co nejdříve vybředli. A pak si můžete zkusit rituál, který radí známá astroložka Martina Blažena Boháčová.

Připravte si co nejvíce věcí v zelené barvě, protože zelená barva přitahuje peníze. Může to být ubrus, svíčka, tužka… Sedněte si někde, kde budete mít klid, zavřete oči a zkuste se uklidnit. Pak si představte místo svého „duševního uvolnění“. Nějaké místo, po kterém toužíte nebo které se vám líbí, které máte vysněné a kde se cítíte bezpečně. Jakmile se ocitnete na tomto místě, představte si svého duchovního rádce. Jak si ho představíte, to je zcela na vás. Může to být anděl, energie, Bůh, člověk, kdokoli. Jakmile ho svým vnitřním zrakem zahlédnete, jděte k němu. Obejměte ho a řekněte mu o svém problému. Poproste ho, aby vám pomohl vyřešit váš problém. Potom se pohodlně usaďte na místo svého duchovního uvolnění a představte si, jak nesete peníze do banky nebo tam, kde dlužíte. Jak otevíráte kufr plný peněz a jak předáváte dlužnou částku. Potom si podejte s úředníkem ruku a musíte cítit pocit obrovské úlevy.

Jaký bude listopad podle výkladu karet Helen Stanku?

Zdroj: Na křídlech andělů, najdise.cz


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.