Celebrity

29. září 2024 08:00

David Laštovka

Petra Martincová vyměnila Američana za o 22 let staršího režiséra. Dvořil se on jí

Herečku Petru Martincovou, která 29. září slaví 56. narozeniny, nejvíce proslavila komedie Byl jednou jeden polda, v níž ztvárnila postavu policistky Boženky. Během natáčení se zamilovala do o dvaadvacet let staršího režiséra Jaroslava Soukupa, za něhož se o několik let později provdala. Jak jim to v manželství klape?

Petra Martincová, rodačka z Luhačovic, po maturitě vystudovala herectví na DAMU v Praze. Po absolutoriu odcestovala herecké metody studovat do Japonska a USA. V New Yorku dokonce hrála v divadle.

Život jí změnilo natáčení komediální série Byl jednou jeden polda. Nejenže se díky roli policistky Boženky stala slavnou, ale během natáčení poznala životní lásku. Dala se dohromady s o 22 let starším, slavným režisérem Jaroslavem Soukupem, který měl za sebou úspěšné filmy jako Discopříběh, Láska z pasáže, Pěsti ve tmě nebo Kamarád do deště.

Mohlo by vás zajímat: Krutý osud slavného herce Pavla Kříže. Tragicky přišel o dítě i milovanou manželku

Dvořili se jí herci, režisér ji oslovil na dotočné

„Všichni si myslí, že jsem ho sbalila já, že prostě já byla ta zlatokopka, která slavného režiséra uhnala, opak je ovšem pravdou. Na dotočné prvního dílu za mnou přišel a začal se mi dvořit. Byl to pro mě šok, protože měl pověst zásadového muže, který si s herečkami nikdy nic nezačíná. A že těch krásných modelek v jeho filmech hrálo. Navíc během natáčení se mi dvořili úplně jiní kolegové,“ prozradila s úsměvem Petra Martincová redaktorovi webu Prima Ženy.

„Ten večer mě pak odvezl domů ve vší počestnosti. Trvalo několik měsíců, než náš vztah propukl naplno,“ zavzpomínala herečka.

Plánovala žít natrvalo v USA

V té době přitom bývala častěji v USA než v Čechách. Měla známost s jedním Američanem, ale ve vztahu jim to příliš neklapalo. Režisér Jaroslav Soukup se tehdy rozváděl. „Kdybych Jardu tenkrát nepoznala, asi bych v Americe zůstala natrvalo,“ poznamenala Petra Martincová.

Čtěte také: Nechápu, že Potměšil nedostal Českého lva. Blbé je, že ani nebyl starý, smutní kolegové

Jejich vztah vyvolal mezi kolegy doslova poprask. „Když jsme pak točili další díl komedie Byl jednou jeden polda, někteří lidé ze štábu a někteří herci se ke mně najednou začali chovat úplně jinak. Vyloženě hnusně. Zvláště pak jeden herecký kolega, který tam měl jednu z hlavních rolí, mi to dával pořádně sežrat,“ uvedla herečka.

Kvůli lásce s režisérem zažila stres i ponížení

Na natáčení kvůli tomu chodila vystresovaná. „Manžel samozřejmě věděl, že pokud by se postavil na moji stranu, mohlo to ohrozit celé natáčení. Tehdy mě to mrzelo, že se mě nezastal, ale dnes vím, že udělal tu nejrozumnější věc. Je to obrovský profesionál,“ uvedla Petra Martincová.

I proto si myslí, že mít za muže režiséra je pro herečku spíše na škodu. „Je to velká nevýhoda. Vím to z vlastní zkušenosti. V odborných kruzích jsem najednou byla ta žena od toho Soukupa. Málokterý režisér si vás pak obsadí. Nedovedete si představit, co jsem občas zažívala na castinzích. Jak mi to někteří dávali najevo, jak to bylo ponižující,“ svěřila se herečka.

Ve filmu Byl jednou jeden polda zazářil i Ladislav Potměšil, který tento svět opustil v létě roku 2021:

Sdílejte článek
Štítky láska manželství vztah natáčení celebrity Jaroslav Soukup Byl jednou jeden polda umění a zábava umění, kultura, zábava a média společenská rubrika Petra Martincová

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 9. 2024

Romantika pro vás dnes rozkvétá. Pokud jste nezadaní, procházka po okolí by vám mohla zprostředkovat kontakt s někým novým a zajímavým, Berani. Pokud jste zadaní, mohli byste si se svou drahou polovičkou naplánovat výlet mimo město, třeba víkendový pobyt. Výlet může částečně souviset s obchodem. Je to skvělá doba pro psaní, i kdyby to měl být jen dopis příbuznému.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.