Celebrity

6. května 2024 12:21

David Laštovka

Oldřich Vízner promluvil o Parkinsonově nemoci, s níž bojuje. Nemůžu už hrát, přiznal

Herec Oldřich Vízner, který 6. května slaví sedmasedmdesát let, už delší dobu bojuje s Parkinsonovou chorobou. Ta mu bohužel kompletně změnila život. Nyní o své vážné nemoci promluvil. Přestože ho sužují silné bolesti a musel se vzdát své herecké kariéry, naději neztrácí.

Oldřich Vízner si v nejtěžších chvílích svého života váží podpory, která se mu ze všech stran dostává. Nejen od rodiny a fanoušků, ale i od Nadačního fondu Jiřího Menzela, který ho finančně podporuje. „Herci neodcházejí do důchodu, herci hrají, dokud můžou. Jsem vděčný za podporu a možnost nadstandardní péče v době, kdy už ze zdravotních důvodů nemohu hrát,“ napsal poděkování, které vlastnoručně podepsal a zaslal k rukám vdovy po Jiřím Menzelovi, Olze Menzelové. Ta nadační fond spravuje a Víznerův dopis sdílela na sociálních sítích.

Čtěte také: Oldřich Vízner bojuje s Parkinsonovou chorobou. Pomocnou ruku mu podala Olga Menzelová

Janu Šulcovou opustil kvůli Evelyně Steimarové

První manželkou Oldřicha Víznera byla herečka Jana Šulcová, s níž má dvě dcery Terezu a Rozálii. Pak se ovšem Vízner zakoukal do kolegyně Evelyny Steimarové a rozhodl se od rodiny odejít. „To, že se zamiloval, bych pochopila. Ale ten skandál, co z toho byl. Pro mě to bylo takové ponížení, že jsem mu to nemohla odpustit. Tehdy zaťukal na dveře ďábel, který se jmenuje alkohol. Nemohla jsem spát, každých dvacet minut jsem se v noci budila. V neděli ve čtyři hodiny ráno jsem šla nakupovat do samoobsluhy. Neměla jsem vůbec pojem o čase. Zaplaťpánbůh mi nikdo nepodal heroin. Já bych si ho vzala. A to byla konečná. Udělala bych všechno, abych se zbavila té hrůzy a těch stavů, které nebyly k vydržení,“ vzpomínala Jana Šulcová na bolestný rozchod v pořadu 13. komnata.

Poslední láska je o 46 let mladší

Přestože milostný vztah Víznera a Steimarové po čase skončil, domů už se herec nevrátil. Jeho další láskou se stala půvabná Zuzana, s kterou zplodil dceru Viktorii, ale i ji nakonec opustil. Zdálo se, že životní štěstí našel až po boku o pětadvacet let mladší herečky Vendulky Křížové, s kterou se poznal v Divadle Ungelt. Ve vztahu se jim narodily tři děti: Anežka, Albert a František.

Po dvaceti letech společného soužití však přišel nečekaně rozchod. Oldřich se v divadle, v němž působil, zamiloval do o šestačtyřicet mladší ženy a od rodiny odešel. S Vendulou dodnes udržuje přátelský vztah a krásně vychází i se všemi svými dětmi.

Mohlo by vás zajímat: Jana Šulcová si v životě vytrpěla své. Nevěra Víznera, alkohol a zdravotní potíže

Oldřich Vízner se objevil v několika seriálech FTV Prima, například v detektivce Kapitán Exner:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 5. 2024

Berani, budete se muset spolehnout na své analytické schopnosti a pevnou sebekontrolu, abyste se dostali z rozbouřeného moře, ve kterém se dnes nacházíte. A stresu se nevyhnete. Nejhorší nástrahou, která vás čeká v kariéře nebo při studiu, by bylo pochybovat o svých schopnostech. Máte příležitost, abyste si vyzkoušeli svou sebedůvěru. Jen se ujistěte, že obstojíte.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.