Celebrity

15. ledna 2024 09:24

David Laštovka

Herec Václav Svoboda se oženil až před šedesátkou. S dcerou se nevídá

Herec Václav Svoboda, kterého nejvíce proslavila role moravského studenta medicíny Venoše Pastyříka ve filmech Jak básníci přicházejí o iluze nebo Jak básníkům chutná život, slaví šedesáté narozeniny. Jaké je jeho soukromí?

Herec Václav Svoboda měl na životní partnerky dlouho smůlu. Buď mu vysněná žena lásku neopětovala, nebo jej brzy opustila. V jednom ze vztahů se mu narodila dcera, s níž ale nikdy nežil a v současnosti jsou v kontaktu jen na dálku. S její matkou se tehdy rozešel a ona si našla jiného muže, s nímž Svobodovo dítě vychovávala.

Ke svatbě ho donutila manželka

Svoboda se oženil až v roce 2021, a to v 57 letech, když si po třiadvacetiletém vztahu vzal partnerku Lenku, která zpívá v Českém filharmonickém sboru Brno. V době, kdy se spolu seznámili, už měla tři malé děti. Nejstaršímu synovi tehdy bylo sedm, prostřednímu pět a nejmladší dceři rok. Herec všechny přijal za své a dnes už se od nich těší ze čtyř vnoučat.

Čtěte také: Vnuk mi vysvětlí, kde si koupit Instagram. Ale dělat to nebudu, říká Jan Vlasák

Svatba po tolika letech prý byla především iniciativou jeho ženy. „Nechtěl jsem se ženit, ale nějak to vzešlo. Začala mluvit o zdraví, kdyby se se mnou něco stalo, kdybych ležel v nemocnici... o těch praktických věcech. Vysvětloval jsem jí, že všechno se dá nějak ošetřit, u notáře nám napíšou papír, který bude mít u sebe. Načež mi řekla, co kdyby ho zapomněla, to by se musela vracet,“ přiblížil s úsměvem Václav Svoboda v rozhovoru pro deník Právo.

Když přišel na svět, jeho otec opustil rodinu

Lenku bere jako osudovou ženu. Ve vztahu jim to od začátku klape báječně a skvěle se doplňují. „Jasně že se pohádáme. Hádky vyčistí vzduch, vypustíte ventil, stejně vždycky skončí smíchem. Žena má smysl pro humor a ví, co na mě platí. Řekne něco, co mě rozesměje, a já se nechci před ní smát. Dělám, že se rozčiluju. Ona mi říká: ‚Jen se nedělej, kdyby tam bylo zrcadlo, vidím, jak se směješ.‘ Vždycky se rafneme kvůli kravinám. Zásadní věci se řeší, já je řeším rád a hned. Když je třeba udělat a zařídit, vezmu telefon a během tří minut jednám. Jinak hrozí, že bych zapomněl. Jak někdo má po cvičení hormon štěstí, ve mně nabudí endorfiny okamžitý úkol, že to musí být hned,“ prozradil Svoboda, který se hrdě hlásí k Brnu, ač se narodil na severu Čech.

Mohlo by vás zajímat: Důvody k rozchodu podle horoskopu. Berani jsou hádaví, Štíři partnery manipulují

„V Děčíně jsem přišel na svět, žil tam rok, protože otec, když zjistil, co se mu narodilo, odešel od nás. (smích) Ne, našel si jinou babu a máti, protože je z Brna, nás sbalila a jela zpátky. Považuji se za Brňáka, žiju tu celý život,“ uvedl herec.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 5. 5. 2024

Vaše intuice je na vysoké úrovni, Berani, ale možná nejste schopni pochopit, jaké psychické vjemy dostáváte. Emoce, obrazy a symboly, které zachytíte od druhých a z astrální roviny, mohou být nejasné a snadno si je vyložíte špatně. Mohou však být důležité. Zapište si je a podívejte se na ně třeba za den. Pak byste jim měli být schopni porozumět.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.