Celebrity

30. září 2022 18:30

Anna Fedorov

Herečka Fialová o smrti rodičů: Máma se jako jediná o tátu starala. Zničilo ji to

Nenechte si ujít Kateřinu Marii Fialovou v pořadu Povídej

Kateřina Marie Fialová (25) je úspěšná herečka a na svém kontě má celkem čtyři tituly mistryně světa ve stepu. Jako náctiletá ovšem prožila velmi bolestivou zkušenost. Během pár týdnů totiž přišla o oba rodiče. Její tatínek prohrál několikaletý boj s rakovinou, maminka to neunesla a oběsila se. Fialová s těmito událostmi dodnes vyrovnává.

O nemoci svého tatínka se Fialová dozvěděla v 10 letech. „Koupal se ve vaně a najednou si sundal protézu. Byl to pro mě šok. Nechápala jsem, proč nemá zuby. Ptala jsem se ho, co se mu stalo, a on mi řekl, že je v pohodě, že je jenom starý,“ vylíčila moderátorce Radce Červinkové 25letá herečka. Když se ho zeptala, zda je nemocný, řekl jí pravdu. „Odpověděl mi ano, ale neřekl, co má. Žila jsem v domnění, že jde o chřipku,“ doplnila talentovaná umělkyně.

Když se zdraví jejího tatínka nezlepšovalo, asi po roce mu položila tutéž otázku. „Tehdy přiznal, že jde o vážnou nemoc,“ pokračovala Fialová s tím, že o rakovině se dozvěděla až po čase. S chorobou se její otec pral dlouhých šest let.

Když umíral, byla mu nablízku. „Věděla jsem, že je to v haj*lu. Táta byl ten typ člověka, který věděl úplně všechno a měl vše pod palcem. Zabezpečoval rodinu a věděl třeba, kde jsou všechny klíče. Dobré bylo, že mi o všem říkal, takže jsem byla informovaná o tom, co se bude dít, až tady nebude. Že já budu jeho nástupce. Jsem totiž jeho kopie,“ přiznala herečka.

Na poslední otcovy chvíle dodnes vzpomíná se slzami na tvářích. „Je to strašné a něco, co nechcete vidět. Táta měl rakovinu kostí a bylo naprosto jasné, že mu první odumře tělo a hlava mu pojede. Je strašné, když vidíte na kost vyhublého člověka, který byl vždycky baculíček, koblížek – a pak se z něj stalo tohle. Hlava mu ale furt jela,“ uvedla herečka.

„Poslední tři čtyři měsíce mu už stačilo dát jen injekci. Vím, že je to strašné říkat, ale už jsem si jen přála, ať umře, ať to skončí. Trápil se nejen on, ale i okolí, které se o něj staralo. Máma na to doplatila. Byla jediná, která se o něj starala. Úplně ji to zničilo,“ doplnila smutně mladá umělkyně.

Dva týdny nato si její matka vzala život. „Byla jsem strašně nas*aná a zklamaná z toho, že jsme spolu čtrnáct dnů drhly a vyvětrávaly celý barák. Viděla jsem na ní, že je na tom špatně. Brala léky. Vkládala jsem do ní sílu. Byla jsem na ni tvrdá a neustále do ní hučela, že to zvládneme. Že tady nic nekončí, ale začíná,“ pokračovala Fialová. „Byla mimo. Nejhorší na tom bylo, že jsem tušila, že se něco stane, ale nevěřila jsem tomu,“ dodala mladá herečka.

Celý rozhovor sledujte v pořadu Povídej v sobotu 1. října ve 21:25 na CNN Prima NEWS.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.