Celebrity

19. srpna 2022 05:30

Anna Fedorov

Herečka Molínová o rakovině: Tušila jsem, že je zle. Neposlali mě včas na mamograf

POVÍDEJ (23)

Ludmila Zábršová-Molínová, která mimo jiné zazářila v primáckém seriálu ZOO, před lety prodělala rakovinu prsu. Dnes už je herečka naštěstí zdravá, přesto v ní vzpomínky budí velké emoce. Molínová měla totiž kromě ablace prsu přijít také o vaječníky. Naštěstí našla dobrého lékaře, který pomohl zákroku předejít. O své zkušenosti se rozpovídala v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS.

Že je něco špatně, herečka pocítila několik měsíců předtím, než jí diagnostikovali rakovinu. „Na prohlídkách jsem si několikrát stěžovala, že se mi něco nezdá. Nebyly to bulky, ale cítila jsem, že je něco špatně. Neposlali mě na mamograf, to je vůbec nezajímalo,“ svěřila se Molínová v pořadu Povídej moderátorce Radce Červinkové.

Aby ji začali lékaři brát vážně, dupla si. O mamografické vyšetření si vyloženě řekla. Bohužel ani to nepomohlo. „Bylo mi řečeno, že mi není 45 let a mamografii nepotřebuji,“ vylíčila herečka a doplnila, že v té době prevence proti rakovině prsu téměř neexistovala. Poslali ji proto na sonografii, kterou ještě vyhodnotili špatně.

„Za třičtvrtě roku jsem si nahmatala bulku. Pan doktor mi poté sdělil, že to nebude nic vážného, nejspíše nějaká mastopatie,“ uvedla divadelní a filmová herečka s tím, že ji za šest týdnů čekal menší diagnostický chirurgický zákrok.

Výhledově chtěl vzít i vaječníky

Až při vyndání stehů jí lékař nečekaně oznámil, že má rakovinu prsu. Celou situaci ale nadále zlehčoval. „Řekl mi tehdy: ‚Podívejte se, máte docela čerstvé předoperační vyšetření, tak abychom ho nemuseli dělat znovu, objednal jsem vás na pozítří na ablaci, tedy úplné odstranění prsu. Kolik vám je let, 45? To bych vzal výhledově i ty vaječníky,‘“ vzpomněla Molínová na slova svého lékaře.

„Po prvotním šoku jsem se strašně, ale tak strašně nas**la. Byla jsem plná hněvu. Roztřásla jsem se a říkala si, že na tohle nejsem připravená. Načež mi pan doktor řekl, že nejde o tak velký výkon. Požádala jsem o papíry a vypadla z nemocnice,“ řekla herečka.

Naštěstí si krátce nato vzpomněla na svého bývalého spolužáka, doktora Václava Pechu. „Sbalila jsem se a jela za ním do Krumlova. Podle mého byl jediný a možná i první, kdo začal s pacientkami mluvit jinak. Zatímco pražský doktor za mě rozhodl a dál se se mnou nepotřeboval bavit, Václav mi vysvětlil, co musíme udělat a poté mě ujistil, že ze špitálu neodejdu ani placatá, ani plešatá. Že mi v případě potřeby zařídí paruku a skvělé náhrady. To už je jiný boj. Jdete do toho a říkáte si, že to dáte,“ popsala herečka, která v seriálu Simpsonovi dabuje matku ředitele školy Skinnera.

Právě doktor z Krumlova jí pomohl se se zákeřnou nemocí popasovat. „Nakonec mi zůstal život i obě prsa,“ uvedla dříve v rozhovoru pro Český rozhlas Region Molínová, která vystupuje v Divadle Na Fidlovačce nebo na Vinohradech.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.