Celebrity

15. června 2023 13:15

Vanesa Havlíková

Kráska Helen Hunt slaví šedesátiny. Připomeňte si nejslavnější role oscarové herečky

Americká herečka Helen Hunt má za sebou přes šedesát rolí ve filmech a seriálech, za které získala již více než pětadvacet ocenění. První roli získala už ve svých devíti letech a od té doby se jí po profesní stránce jenom daří. Podívejte se na její nejslavnější role.

Helen Elizabeth Hunt se narodila 15. června 1963 v Kalifornii do rodiny umělců. Její matka byla fotografka a otec režisér. Láska k filmu se tak u herečky projevovala již od mládí. První roli získala v devíti letech, kdy si zahrála ve filmu Průkopnice.

Jsem do tebe blázen

Vůbec nejvíce se Helen proslavila televizním seriálem Jsem do tebe blázen. Seriál získal mezi veřejností obrovskou popularitu a obdržel mnoho cen včetně prestižního ocenění Emmy. Helen Hunt získala za kariéru celkem čtyři ceny Emmy, v roce 1998 dokonce Oscara za hlavní roli. Není tedy divu, že se stala jednou z nejúspěšnějších světových hereček vůbec.

Čtěte také: Helen Hunt režírovala film s Colinem Firthem: Bylo to pravé peklo!

Po čem ženy touží

Romantická komedie, kde si Helen společně s hercem Mel Gibsonem zahrála hlavní roli, patří v historie kinematografie k jednomu z nejvýdělečnějších filmů všech dob. Snímek byl natočený v roce 2000 režisérkou Nancy Meyersovou a děj je založený na kontrastu mezi mužskou a ženskou myslí, konkrétně co by dělal muž, který by měl možnost slyšet vše, co ženy napadne.

Trosečník

Americký dobrodružný film Trosečník získal dvě ocenění a na několik dalších byl nominován. Helen Hunt si ve snímku zahrála Kelly, manželku hlavního hrdiny Chucka Nolanda, kterého ztvárnil Tom Hanks.

Mohlo by vás zajímat: Které slavné Češky sbalily hvězdy z Hollywoodu? Kdo randil s Cruisem nebo Douglasem?

Děj filmu se odehrává na ostrově poblíž Cookových ostrovů a natáčení snímku muselo být na rok pozastaveno, aby Tom Hanks mohl zhubnout téměř třicet kilo a nechat si narůst vlasy.

Lepší už to nebude

Slavná romantická komedie, kde se Helen Hunt objevila po boku herce Jacka Nicholsona, přinesla  oběma hercům v profesním životě velké úspěchy. Dvojice byla oceněna Oscary a Zlatými glóby. Film byl tak úspěšný, že jeho zisk byl dokonce šestkrát větší než celkový rozpočet. Díky úchvatnému výkonu časopis People Helen rok poté, co obdržela Oscara, zařadil mezi padesát nejhezčích lidí světa.

Hollywoodská hvězda Mel Gibson na konci května natáčel v Praze:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 4. 5. 2024

Berani, dnes se možná nebudete moci soustředit na práci. Vaše hlava může být v oblacích a váš smysl pro detail vás může poněkud zklamat. Netřeba dodávat, že tento den není vhodný k tomu, abyste se pouštěli do nových, obtížných nebo komplikovaných úkolů. Soustřeďte se na rutinní činnosti, které zvládnete bez přemýšlení. Takto zvládnete celý den, aniž byste se z toho zbláznili.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.