Celebrity

14. září 2024 06:00

redakce Prima Ženy

Herečka Leona v péči koučky Chubbuck. Ta stála za kariérou Brada Pitta i Charlize Theron

Prví setká Emila s novou kolegyní Hanou - Duch II (1)

Ve druhé sérii oblíbeného komediálního krimiseriálu je nováčkem. Herečka Leona naskočila do rozjetého vlaku, v němž straší duch mrtvého mafiána. Jaké to bylo a kde pilovala své herecké umění? Proč si vlastně začala říkat je Leona a vzdala se příjmení?

„Kluci – Štěpán Benoni a Predrag Bjelac – už byli z první série neuvěřitelně sžití a věděli, co chtějí od svých postav. Dobře to táhli a pro mne to prostředí připravili jak umělecky, že se mi podařilo naladit na jejich notu a moc mi to pomohlo s komediálním nádechem, tak i lidsky. Měla jsem kolem sebe super partu herců, jako jsou bratři Baťkové, Ha Thanh Špetlíková – byly to krásné tři měsíce. Byla to pro mne také úplně nová pracovní výzva, poprvé v životě jsem byla takhle dlouhou dobu na natáčení,“ vzpomíná na začátky Leona a prozrazuje, že i fyzička dostala zabrat.

„Díky natáčení jsem se vrátila k tréninku boxu a měla jsem i kurz střelby ze zbraně. Bylo to skvělé, třešnička na dortu, tak jsem to brala. Probudí to ve vás adrenalin a berete to jako skvělou zkušenost.“

Leona rozhodně po natáčení seriálu Duch, který můžete sledovat každou sobotu večer na Primě nebo online na prima+, nezahálela a vydala se do světa na zkušenou. Na čas zmizela do LA ke známé herecké koučce.

Už jste slyšeli o koordinátorech intimity, kteří dobývají Hollywood?

„Ivana Chubbuck, která stojí za rozjetím kariéry velkých jmen Hollywoodu, jako je Brad Pitt, Charlize Theron, Sylvester Stallone, ta mě připravovala na několik rolí. V srpnu jsem byla v New Yorku, kde měl premiéru film Vrána, ve kterém hraji, a z kurzu jsem si díky tomu zaletěla na premiéru do New Yorku, kde jsem strávila 48 hodin. Zažila jsem nádhernou premiéru, po dvou letech se viděla s ostatními herci z projektu a potkala se s celým týmem. Pak jsem se poctivě vrátila zpátky do hereckého studia, kde jsem nejen studovala,“ vypráví Leona o svém úspěchu v Americe a rozhodla se, že vstoupí i do producentských vod.

Proč se herečka Leona vzdala příjmení?

„Připravuji velkou hereckou událost, která se odehraje v Praze na přelomu listopadu a prosince. Ivana se sama vyjádřila, že by měla zájem přijet navštívit Prahu a prezentovat svoji techniku, a oslovila mě, zda bych workshop neorganizovala. Díky této nabídce jsem teď vstoupila do producentských vod a založila svou produkční společnost – Leona Productions.“ Všude tak herečka už vystupuje pod jménem Leona. Proč? „Je to všechno propojené. Za ty roky aktivnější tvorby v zahraničí jsem si uvědomila, že bych svoji uměleckou prezentaci chtěla pojmout celkově víc osobitě. Leona je umělecké jméno, takový mononym, který se možná zdá jako odhození příjmení, ale pro mě je to spíše vytvoření vlastní umělecké identity, a tak nějak přijmutí zodpovědnosti ještě více do vlastních rukou. Je to pro mne takový vzrušující krok,“ vysvětluje herečka.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 9. 2024

Ve vzduchu je cítit napětí, Berani, ale vy s tím můžete udělat jen málo. Drsná atmosféra je v ostrém kontrastu s lehkovážností, kterou jste pociťovali v posledních dnech. Zdá se, že jste obdrželi dobrou zprávu. Možná jste byli konečně oceněni za svou tvrdou práci? Nechlubte se svými úspěchy. Situaci by to jen zhoršilo. Buďte trpěliví. Vyhněte se konfrontaci.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.