Další rána pro Pitta: Jolie ho obvinila, že se ji pokoušel uplatit. Měla mlčet o zneužívání

Hvězdná herečka Angelina Jolie (49) obvinila svého bývalého manžela Brada Pitta (60) z toho, že ji chtěl přimět podepsat dohodu o mlčenlivosti, která by zabránila Jolie mluvit o zneužívání ze strany Pitta. Herec měl představitelce Lary Croft nabízet výměnou za mlčení téměř 200 milionů korun.

Soudní dokumenty, ke kterým získal přístup magazín People, zatímco se bývalí manželé přou o francouzskou vinici, byly podány u vrchního soudu v Los Angeles ve čtvrtek 25. července. Angelina Jolie v dokumentech uvedla, že Brad Pitt po ní chtěl podepsat dohodu o mlčenlivosti za částku 196 milionů korun. Herec chtěl prý přimět hollywoodskou hvězdu, aby nehovořila o zneužívání, kterého se Brad Pitt dopustil.

V roce 2022 Pitt zažaloval Jolie kvůli prodeji jejího podílu ve vinařství Château Miraval, které si dvojice společně pořídila v roce 2008. Svou polovinu prodala herečka v roce 2021 během rozvodového řízení ruskému miliardáři Juriji Šeflerovi za zhruba 1,5 miliardy korun. Podle Pitta Jolie prodejem svého podílu porušila předchozí dohodu, podle níž ani jeden nemohl prodat svůj podíl bez souhlasu druhého.

Čtěte také: Angelina Jolie podala žalobu na Brada Pitta. Naštvalo ji exmanželovo otřesné chování

V nejnovějších soudních dokumentech se však herečka brání s tím, že nejednala se zlým úmyslem a úmyslem poškodit Pitta v reakci na jakékoli rozhodnutí o opatrovnictví.

„Místo toho to byl Pitt, kdo odmítl koupit její podíl, pokud nedostane nově rozšířené NDA (dohoda o mlčenlivosti, pozn. red.), vymahatelné zádržným ve výši 8,5 milionu dolarů, které bylo speciálně navrženo tak, aby ji donutilo mlčet o jeho zneužívání a ututlat to,“ stojí v dokumentech. „Jolie o ničem z toho po celá léta veřejně nemluvila, ale místo toho, aby si Pitt vážil jejího rozhodnutí, snažil se jí mlčení smluvně nařídit,“ napsali dále právní zástupci herečky.

Angelina Jolie podala žádost o rozvod v září 2016 poté, co se vyostřila hádka v letadle během rodinného výletu z Francie do Los Angeles. Herec měl tehdy údajně poprvé projevit násilí i vůči dětem, konkrétně měl fyzicky ohrožovat syna Maddoxe.

Mohlo by vás zajímat: Děti Jolie a Pitta mají doma drsná pravidla. Zákaz googlování a přísné doučování

Dvojice vedla také samostatnou právní bitvu týkající se péče o jejich děti. Bývalí manželé jsou rodiči Maddoxe, Paxe, Zahary, Shiloh, Knoxe a Vivienne.

Podívejte se, jak probíhal spor mezi Bradem Pittem a Angelinou Jolie:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 9. 2024

Berani, dnes byste se mohli věnovat psaní, možná tvůrčímu nebo dopisovému. Ať už to bude cokoli, může se stát, že vám vyjdou jen pochmurné zprávy o tom, co se právě děje. To nemusí odrážet váš skutečný stav mysli. Pokud vás nenapadá nic příjemného, o čem byste mohli psát, možná raději počkejte na později.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.