Angelina Jolie podala žalobu na Brada Pitta. Naštvalo ji exmanželovo otřesné chování

Bývali nejhezčím párem Hollywoodu. Bohužel manželství Angeliny Jolie (47) a Brada Pitta (58) neskončilo příliš hezky. Roky vedou spor o opatrovnictví jejich šesti dětí a nyní se k tomu navíc přidala žaloba z hereččiny strany. Podle všeho má být důvodem údajné fyzické napadení z roku 2016.

Angelina Jolie a Brad Pitt svůj vztah oficiálně potvrdili v roce 2006, krátce po hercově rozpadu manželství s Jennifer Aniston (53). Ve stejném roce Jolie oznámila, že čeká miminko, a v květnu přivedla v Namibii na svět dceru Shiloh Nouvel (16). O dva roky později se jí narodila dvojčata – syn Knox Léon a dcera Vivienne Marcheline (14). Svatba proběhla v roce 2014 ve Francii, později se ale ukázalo, že byli svoji už dávno předtím.

„Před svatbou ve Francii, na níž byly naše děti, jsme se Brad a já vzali v Kalifornii. Jako Američané bychom se nemohli legálně vzít ve Francii,“ prozradila tehdy herečka v rozhovoru s italským deníkem iO Donna. V roce 2016 podala Angelina žádost o rozvod, ten byl oficiálně završen o tři roky později.

Jejich pohádkový vztah, který trval téměř 12 let, se postupně začal rozpadat a na veřejnost začaly prosakovat nepěkné informace. Herečka uvedla, že jedním z důvodů jejich rozporů byla Pittova spolupráce s producentem Harveym Weinsteinem. Ten byl obviněn z několikanásobného sexuálního zneužívání žen – a podobnou zkušenost s ním měla právě i Angelina Jolie. Spolupráce jejího manžela s takovýmto člověkem ji tedy velice zasáhla.

„Bylo to za hranicemi, bylo to něco, před čím jsem musela uniknout. Zůstala jsem stranou a varovala před ním ostatní. Pamatuji si, že jsem o něm vyprávěla Jonnymu, mému prvnímu manželovi, který se v této situaci zachoval skvěle a říkal ostatním mužům, aby s ním dívky nenechávali o samotě. Byla jsem požádána, abych hrála ve filmu Letec, ale odmítla jsem, protože on (Weinstein, pozn. red.) byl do toho projektu zapojen. Nikdy jsem s ním už nepracovala a nestýkala jsem se s ním. Bylo pro mě těžké, když s ním Brad pracoval,“ řekla tehdy Jolie v rozhovoru pro The Guardian. „Hádali jsme se kvůli tomu. Samozřejmě to velmi bolelo,“ doplnila herečka.

Spor o opatrovnictví a žaloba

Dvojice vede několikaletý spor o opatrovnictví. Jolie po rozvodu prohlásila, že se pro tento krok rozhodla především kvůli dobru jejich dětí. Angelina si přála mít společné potomky výhradně ve své péči, soud ale nakonec rozhodl ve prospěch Pitta. Herec přitom v roce 2019 přiznal problémy s alkoholem.

„Měl jsem jeden čas opravdu velké problémy s pitím. Utápění se v alkoholu bylo pro mě jediným způsobem, jak na chvíli od všeho utéct. Na spoustu věcí, které jsem v životě udělal, rozhodně nejsem pyšný. Ale byla to velká lekce. Neplakal jsem snad dvacet předchozích let. A teď? Dojímají mě mé děti, přátelé i návštěva míst, kde jsem vyrůstal. Myslím si, že to je opravdu dobré znamení,“ prozradil v rozhovoru pro magazín Interview.

Nyní web NBC zveřejnil zprávu FBI, ve které stálo, co osudného se odehrálo na palubě jejich soukromého letadla v roce 2016. Na základě zmíněného incidentu Jolie pár dní nato podala žádost o rozvod. Během cesty z Francie měl Pitt napadnout ji i jejího adoptivního syna Maddoxe, kterého si Jolie osvojila ještě před jejich vztahem. Ve zprávě FBI jsou jména zakrytá, podle zahraničních médií se však jedná o výše jmenované účastníky.

Jolie tehdy pro FBI popsala, že si všimla určitého napětí mezi Pittem a nejstarším synem. V jeden moment měl prý herec dokonce pronést následující slova: „To dítě vypadá jako zas*aný Kolumbijec. Ty nevíš, co děláš.“ Poté ji měl v zadní části letadla (kam se přemístili, aby je neviděly jejich ratolesti) chytit za hlavu a ramena a zatřást s ní. To však není jejich jediný spor. V roce 2019 na svou exmanželku podal žalobu také Brad Pitt. Důvodem bylo, že prodala část svého podílu v jejich vinařství Chateau Miraval.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.