Začala válka o Kordulu. Martin Stropnický šokoval Veroniku Žilkovou rázným krokem

Herečka Veronika Žilková (60) a exministr Martin Stropnický (65) se poprvé od bouřivého rozchodu sešli tváří v tvář u soudu. Žilková si s manželem nepodala ani ruku a vyhýbala se mu i pohledem. Tím se ale otec od rodiny nenechal rozhodit a pro všechny si připravil doslova šokující informaci.

Byli jedním z nejstabilnějších párů českého showbyznysu. Po 14 letech manželství je však vztah Veroniky Žilkové a Martina Stropnického definitivně u konce. V úterý měl v Praze proběhnout soud o střídavou péči o jejich šestnáctiletou dceru Kordulu. Vše bylo ale nakonec jinak.

Veronika Žilková by totiž ráda dopřála své dceři střídavou péči, aby Kordula vídala oba rodiče. Jenže Stropnický s tímto návrhem nesouhlasí.

„Byla bych ráda, aby se tatínek, který bude v září už čtyři roky na ambasádě, což bývá obyčejně konec pobytu, vrátil a měli jsme střídavou péči o dceru Kordulu. Chtěla bych, aby se stal tatínkem, který se podílí na životě šestnáctileté dívky,“ uvedla pro CNN prima NEWS.

Drsný úder Stropnického

U soudu se ale Veronika dočkala nepříjemného překvapení. „Před zahájením soudu, už v soudní síni, jsem se dozvěděla zcela šokující informaci, že Martin Stropnický v úterý ráno podal žádost o rozvod. Soud byl odročen na listopad, dřívější termín pan Stropnický nenašel,“ popsala exkluzivně redakci ShowTimu Žilková.

Herečka se od začátku společných neshod veřejně svěřovala do médií. Tentokrát ale z přítomnosti fotografů u soudu nadšená nebyla. „Snažila jsem se je odtamtud dostat přes nějakou ochranku. Nechtěla jsem přítomnost médií, když jde o spor o nezletilé dítě,“ dodala.

„Jediné co mě napadlo, bylo: ‚Jak já to té holce řeknu?‘ Zase otec nesebral odvahu jí to říct sám,“ dodala maminka Korduly s tím, že ani jedna z nich netušila, že se něco podobného chystá.

K celé záležitosti se vyjádřil i Stropnický. „Na Kordulce mi velice záleží. Doufám, že časem zvítězí racionalita tak, aby byl naplněn zájem naší nezletilé a zároveň již téměř dospělé dcery. Jsem ale přesvědčený, že právě proto toto téma nepatří na veřejnost,“ řekl redakci ShowTime Stropnický.

Patřili k nejstabilnějším párům v Česku

Rozchod byl velmi nečekaný. Rodina společně ještě strávila dovolenou ve slunné Dubaji, kde bylo dle slov herečky vše v naprostém pořádku. Oči nakonec Žilkové otevřela právě šestnáctiletá dcera Kordula.

„V letadle z Dubaje, kam nás pozval, řekla, že to byl tak hezký týden, že má až pocit, že se táta s námi loučí. Že to byla rozvodová dovolená. Netušila jsem, že její instinkt byl pravdivý,“ popsala Žilková pro pořad Showtime.

„Asi zjistil, že v 65 letech vypadá líp vedle mladé slečny než vedle šedesátileté manželky. Jiné vysvětlení nemám. Těžce se smiřoval s přibývajícími léty. Herci jsou víc ješitní. Tak si asi našel někoho, pro koho je zase mladý princ. S dobrým platem a postavením,“ dodala Žilková po zjištění, že má její manžel v Izraeli milenku.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.