Hltání, pití z talíře a vylizování zbytků. Láďa Hruška se u stolu utrhne ze řetězu

Prostřeno! XXVI (3) – Výborná polévka

Středeční večer v kulinářském klání patří soutěžícímu Miroslavovi. Láďovi Hruškovi u něj natolik zachutná, že mu koupí dárek a s chutí vylíže talíř po polévce. Jen jedno jídlo nepůjde ostatním pod nos.

Ve středu se v premiérových dílech soutěže amatérských kuchařů předvede Miroslav, kterému ostatní říkají Míra. Po úterním vegetariánském menu se všichni budou těšit na maso a hlavně grilování. Míra totiž všechno vaří venku a na grilu upeče dokonce i dezert s vůní kouře. V jeho menu se nachází takové dobroty, jako jsou kanapky s uzeným lososem, polévka z pečeného česneku, grilované maso s kukuřičným chlebíčkem a ovocný crumble.

Míra se s Láďou zná, účinkoval v jeho vychytaném pořadu. A protože se mu natáčení líbilo, šel do toho znovu. Milovník grilování leccos připravuje i přímo před hosty, což mnozí ocení. Nejprve dostanou hosté melounovou limonádu a ochutnají kanapky z lososa. „No a to jsou ty konopky?“ ptá se zvědavě Láďa a vtípku se hned chytí Tereza, která si myslí, že bude mít Láďa inspiraci do svého pořadu. „Lososa jsem si udil studeným kouřem,“ pochlubí se málomluvný Míra, za kterého mluví hlavně činy, jak se můžete už vpodvečer přesvědčit. Moc svoje jídlo neobhajuje, vysvětluje, jen když z něj přítomní tahají rozumy, ale jídlo je po všech stránkách výborné.

Hruška se u stolu chová jako nadšené dítě

Po předkrmu následuje česneková polévka. Láďa, který se vyhýbá pečivu, po dlouhé době ochutná chlebové krutony. Ty jsou pro něj přímo jako mana nebeská. Jídlo si pak dlouze vychutnává a zapomene na soutěž, kterou se svými soupeři hraje už od úterka. Jde o to, že kdo má prázdný talíř jako první, je král. A ten, co je poslední, je prý „pokakaný prkýnko“. V půlce polévky Láďovi dojde, že by mohl být to obávané „prkýnko“, a tak narychlo vysrká polévku rovnou z talíře. A to mu nestačí. „Já se normálně nestydím tady vylízat talíř,“ podotkne Láďa a pustí se do díla, jako by mu nezbývala opravdu žádná jiná možnost. Pro Míru je to obrovská pocta, a tak Hruškovo provinění proti pravidlům slušného chování neřeší. Není ostatně v soutěži první ani poslední.

Míra si sám vyudil lososa. Podívejte se, jak název jeho chuťovky Láďa zkomolí:

Velmi zvědaví budou hosté na Mírův kukuřičný chlebíček, který se podává k hlavnímu chodu. Tereza má obavy, aby nedostala jen dietní suchar, Láďa si zase připravil pro hostitele odměnu. Když se mu chleba povede, měl by od něj dostat kuchařskou čepici. Dostojí Láďa svému slibu, nebo zapomene? Jediným zklamáním bude pro některé dezert. Ovocný crumble připravovaný na grilu získal kouřové aroma, což všem nevyhovuje. Podepíše se to na hodnocení?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.