Hollywoodský skladatel autorem hudby českého seriálu Sedm schodů k moci

UP-Spot Prima+ Sedm schodů k moci 1 (obecná verze bez měsíce)

Osmidílná fiktivní série Sedm schodů k moci, volně inspirovaná českým korupčním politickým prostředím po roce 2000, u diváků boduje. Hudbu k tomuto úspěšnému seriálu složil Elia Cmíral, český hudební skladatel, který už několik desítek let působí v Hollywoodu.

Série Sedm schodů k moci je volně inspirovaná českým korupčním politickým prostředím po roce 2000. Vypráví příběh ženy Anny Malé, které se díky vztahovým záležitostem otevřely dveře nejen k velké moci. Anna se z pozice servírky dostala až mezi ty nejvyšší politické patra a vlivnou společnost.

Sedm schodů k moci sledujte v neděli ve 20:15 na Primě nebo již nyní na prima+

Autorem námětu a scénáře je publicista Josef Klíma. Režie se ujala dvojce Jiří Chlumský a Martin Kopp. V hlavní roli Anny se představí Eva Podzimková, doplní ji herečtí kolegové jako Jiří Vyorálek, Pavel Batěk, Veronika Žilková nebo Tomáš Měcháček. U nás jde o téměř první seriál na novodobé politické téma, byl natočen pro novou streamovací službu prima+, kde si ho nyní můžete celý přehrát online.

Hudbu k seriálu Sedm schodů k moci složil český skladatel Elia Cmíral, který již desítky let působí v Hollywoodu a žije v Los Angeles. Na začátku 80. let emigroval do Švédska a v roce 1989 se přestěhoval do Ameriky, je autorem hudby například k napínavému thrilleru Johna Frankenheimera Ronin, v němž hrál Robert DeNiro. Tvořit však nikdy nepřestal ani v Česku, po boku režiséra Juraje Hertze složil hudbu k filmu Habermannův mlýn a stále se do své rodné země vrací.

"Psát hudbu k seriálu Sedm schodů k moci byla skvělá zkušenost. Velmi profesionální prostředí, v kterém se z mého pohledu dbalo na každý detail. Zcela zaslouženě má tak seriál skvělé hodnocení. Když je filmové zpracování takto kvalitní, je radost tvořit hudbu, skládala se skoro sama. Jsem rád, že jsem mohl být součástí tvůrčí skupiny projektu," říká o své práci autor hudby Elia Cmíral.

Přijďte si poslechnout tvorbu tohoto skvělého skladatele v podání Českého národního symfonického orchestru již 14.4.2023 do Obecního domu. Lístky na koncert si můžete zakoupit v síti  TICKETPORTAL. Koncert se koná v rámci Composers Summit Prague, kde mimo jiné proběhnou i masterclass s Eliou Cmíralem, na které se můžete přihlásit i vy na www.composers.cz.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.