Sedm schodů k moci: Šílený příběh z politického prostředí…

Upoutávka - Sedm schodů k moci od 8. února na prima+

Osmidílná fiktivní série Sedm schodů k moci vypráví skutečně poutavý příběh mladé ženy, která uměla okouzlit, dokázala si jít tvrdě za svým, milovala luxus, vlivné muže a moc. Sledujte již nyní na prima+ ORIGINALS! V hlavních rolích se představí Eva Podzimková (dříve Josefíková), Jiří Vyorálek, Pavel Batěk, Veronika Žilková, Tomáš Měcháček a další.

Prima+ ORIGINALS je původní tvorba skupiny Prima, kterou mohou uživatelé prima+ zhlédnout exkluzivně až rok před uvedením v televizi. Jedná se o prémiové formáty natáčené předními českými tvůrci.

Od středy 8. února prima+ je online také Sedm schodů k moci.

Fiktivní story dvou hlavních hrdinů je volně inspirovaná českým politickým prostředím po roce 2000. Sleduje životní cestu a kariérní vzestup venkovské servírky Anny Malé krok za krokem nebo chcete-li schůdek po schůdku, a to až do nejvyšších politických pater a ložnice ministra Tomáše Vichra.

Autorem námětu a scénáře je publicista Josef Klíma. Hlavní role Anny Malé a Tomáše Vichra získali Eva Podzimková (rozená Josefíková) a Jiří Vyorálek. Seriál vznikl v režii Jiřího Chlumského a Martina Koppa. „Josef Klíma na základě své letité znalosti politického prostředí, politických kauz a různých cest k moci napsal zdánlivě šokující příběh, který je sice fiktivní, ale k reáliím českého politického života nemá zase až tak daleko,“ prozradila o seriálu Sedm schodů k moci ředitelka obsahu skupiny Prima Lenka Hornová.

Josef Klíma na scénáři pracoval rok

Josef Klíma na scénáři začal pracovat před pěti lety. „Zaujal mě motiv toho, jak se lze do vysoké politiky dostat přes vztahové záležitosti. Známe takové příběhy z historie, ale v Česku se politici k moci dostávají spíše přes zákulisní dohody. Napadlo mě proto toto téma, staré jak lidstvo samo, zasadit do prostředí české politické scény dnešní doby. Nechtěl jsem sledovat kariéru nikoho konkrétního, v hlavní hrdince je obsažen fiktivní příběh ženy, která se z nejnižšího stupně společenského žebříčku dokázala dostat na jeho vrchol díky navazování různých vztahů,“ popsal svůj motiv publicista Josef Klíma. Na scénáři pracoval rok.

„Psal jsem to proto, neboť mám za to, že i v dnešní době jde o přitažlivé téma. Ale také jako varování, aby k něčemu takovému nedocházelo. V politice máme několik příběhů, kdy politik doma po vyčerpávajících jednáních ve sněmovně a ve vládě a po usilovné snaze vyhnout se všem politickým nástrahám a pokušením nakonec může zjistit, že je to jeho žena, kdo je nebezpečnější než političtí oponenti,“ dodal Klíma.

Herci a postavy seriálu Sedm schodů k moci

Pro Evu Podzimkovou je role Anny Malé dosud největší hereckou příležitostí. „Byla jsem touto nabídkou velmi mile překvapena, je to velká role a je skvěle napsaná. Moje postava je žena schopná a velmi ambiciózní. Troufám si říct, že Sedm schodů k moci osloví nejen atraktivitou politického prostředí. Není to téma v Česku seriálově exponované,“ říká Eva Podzimková, která zahájila natáčení nejnáročnějšího projektu své kariéry necelý rok po narození dcery Loty. „Zpočátku to byl trošku náraz do dosavadního rodinného života. Bylo potřeba nastolit přísnější logistiku, ale podařilo se to i díky tomu, že mám opravdu skvělé zázemí,“ dodává herečka.

Také Jiřího Vyorálka motivovala k přijetí role atraktivita tématu. „Ano, je to velké a v historií nevyčerpané téma. V úvodu seriálu je moje postava Tomáše Vichra ministrem kultury, později se stává premiérem a nakonec psancem. Je to příběh chlapa, který se zblázní do ženy a pro ten vztah obětuje všechno,“ popsal Jiří Vyorálek svoji úlohu v seriálu Sedm schodů k moci s tím, že pro chování své postavy má určité pochopení. „Také jsem prožil chlapské zbláznění. Nějaké styčné společné momenty s postavou Vichra tam jsou, ale moc bych to nerozváděl,“ dodal s pobavením Jiří Vyorálek.

V dalších rolích se objeví například Tomáš Měcháček, Veronika Žilková, Jana Krausová, Michal Novotný, Michal Dalecký, Betka Stanková, Soňa Norisová, Jiří Štrébl, držitelka Českého lva Pavla Gajdošíková a v roli klíčového novináře Ivana Krčky Pavel Batěk, který si nedávno spolu s bratrem Petrem zahrál také v oblíbeném seriálu Duch.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 3. 2024

Jste nadaní způsobem, o kterém ani nevíte, Berani. Dnes možná tento dar nečekaně odhalíte. Možná si na okraj vzkazu pro přítele načmáráte hloupou kresbu. Její zkoumání odhalí nápad, který by se hodil na ilustraci dětské knížky. Možná jsou i jiné věci, které byste mohli ve svém životě dělat. Prozkoumejte další možnosti na internetu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.