Hostitel Karel vrátí úder vtipálkovi Liborovi. Odhalí největšího hráče týdne

Prostřeno! XXVI (38) – Hledání chyb

Středeční hostitel Karel sám sebe označuje za flegmatika, který ale někdy umí pořádně vybouchnout. Po zkušenosti z předchozích dnů, kdy se u stolu předváděl provokatér Libor, hodlá svůj večer dotáhnout do zdárného konce. I kdyby prý musel vtipálka vyhodit od stolu. Netuší, že dnes svou hru rozehraje někdo úplně jiný.

Soutěž amatérských kuchařů z Moravskoslezského kraje se ve středu přesune k hostiteli Karlovi. Ten rád rybaří, pracuje jako strojník a ve volném čase chodí na brigády. Svoje menu vybral tak, aby obsahovalo lehká a zdravá jídla. U stolu se tento týden sešlo pět mužů a ne všichni jeho snahu ocení. Podávat se bude salát s kozím sýrem a jahodami, dýňová polévka, marinované kuřecí plátky, brambory se slaninou a cibulkou v alobalu, italský salátek a na závěr tiramisu. Co všechno se při vaření pokazí uvidíte už vpodvečer.

Na úvod hostům Karel nabídne přípitek s jahodami, které jsou úkolem týdne. Ostatním se bude hostitel zdát nervózní a upocený. Po několikahodinovém stresu v kuchyni není divu. Pánové budou sice hladoví, z kozího sýra mají ale strach. Prý jim vadí jeho pachuť. Na to Karel bude myslet a ochutí sýr, jak nejlépe dovede. Předkrm dokonce ozdobí jedlými maceškami. Poté následuje polévka. „Ta polívka smrdí jak ze školní jídelny,“ neodpustí si poznámku prostořeký Libor. I ostatní se v jídle šťourají. Dochucují si ho solí a pepřem a nedůvěřivě ochutnávají. Aleš, který už má odvařeno, se pomalu pouští do kritiky. Dnes nebude snad nic podle jeho gusta. Polévka nedochucená, maso je příliš suché, v tatarce je syrová cibule, dezert je podle něj málo sladký. I pánové si všímají, že Aleš cítí šanci na výhru a teď začíná hledat chyby.

Libor dostane malou porci, ale má hlad. Podívejte se, co udělá:

Hladový Libor dostane poloviční porci

Protože se v jídle Libor jen šťourá a pořádně nejí, Karel si neodpustí vtípek. Hlavní chod mu dá poloviční. „Když už máš problém se zažíváním,“ pronese a postaví před něj talíř. Libor se přitom na jídlo těšil. „Jak jsem nesnědl tu polívku, ani ten předkrm, tak jsem si řekl, že se těším na hlavní jídlo,“ popisuje. Naštve se, ale vzápětí ocení Karlův smysl pro humor. Však mu to také brzy vrátí. Odvede hostitelovu pozornost a v nestřežené chvíli si vezme maso z jeho talíře. „Mám chuť se ho zeptat, proč se vlastně do soutěže přihlásil. Určitě nešel za výhrou s tímhle meníčkem,“ přemýšlí Karel. V Prostřeno! podle něj nemá co dělat. Svérázný Libor, neustále zamaskován čepicí a brýlemi, zůstane nepochopen. Jeho menu s červy a neviditelnými jitrnicemi nikoho nepobavilo.

Zábavu Karlovi obstará kamarádka. Pánové dostanou do rukou nářadí a budou si zkoušet navlékat kovové kroužky. Pro některé to bude poučné, někteří jsou rádi, že vůbec pochopili, co se po nich chce. Aleš doufal, že se zábava bude týkat rybaření. Blýskne se hostitel alespoň s dezertem? Má jeho zdravé menu šanci na výhru?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 9. 2024

Berani, snažte se dnes navázat kontakt s někým, kdo vám chybí. I když to bude zpočátku bolet, budete se cítit mnohem lépe, jakmile se vám to podaří. Zvedněte telefon, napište vzkaz nebo pošlete e-mail. Dejte dotyčnému najevo, že vám chybí a záleží vám na něm. Vyjádřit se je často mnohem lepší než o svých pocitech lhát. Dotyčné osobě se po vás může stýskat stejně tak.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.