Hostiteli s vařením pomůže Míša Pecháčková. Proč musí u stolu strpět sprosté urážky?

Prostřeno! XXVII (34) – Kráva

Čtvrteční soutěž amatérských kuchařů bude velmi speciální. Hostitel Pepa pozve soupeře do ateliérů, kde se natáčí oblíbený seriál ZOO. Na pomoc mu přispěchá jeho hlavní hvězda, herečka Michaela Pecháčková. Pepa totiž neumí vařit.

Speciál kulinářského pořadu ve čtvrtek okoření příchod nové tváře. Zatím diváci u stolu vídali Zdeňka Mahdala, Denisu Pfauserovou, Terezu Bílkovou, Jaroslava Haimy Hyjánka s manželkou Gal a v neposlední řadě PR specialistu Josefa Duckého, který se předposlední den ujme vaření. Jelikož si ale v kuchyni příliš nevěří, a tvrdí dokonce, že vařit neumí, na pomoc si přizve kamarádku a hvězdu seriálu ZOO Míšu Pecháčkovou. Pomůže mu připravit vegetariánské menu a navíc upeče banánový chlebíček jako úkol týdne. Podávat se bude pomazánka z tofu a cizrny, květáková polévka s kokosovým mlékem, plněné sójové řízečky s bramborovo-celerovým pyré a ananasové carpaccio.

Jíst se bude v dekoraci kantýny, kde v seriálu vydává jídlo Richard Genzer. Jelikož jsou přístroje na place nefunkční, vaření proběhne v kuchyni cateringu. Míša sice Pepovy recepty nezná, v kuchyni se však umí otáčet. Jak vpodvečer uvidíte, dochucování pokrmů jim bude dělat problém. „Není to špatný,“ prohlásí o pomazánce Míša, ale její výraz vypovídá o něčem jiném. „No to říkáš o všem a u všeho se tváříš takhle kysele,“ zoufá si hostitel. Nervozita zapracuje a Pepa málem nestihne prostřít.

Podívejte se na kyselý výraz Míši Pecháčkové po ochutnání tofu:

Nepěkný rýpanec od kolegyně

Hosté jsou při příchodu překvapení, že s nimi bude u stolu i Míša. Zdeněk bude zmatený. Herečku nepozná, i když s ní má v seriálu společné scény. Bude si myslet, že jde o kamarádku nebo přítelkyni hostitele. Denisa zavzpomíná, že Míšu zná ještě když s ní jako malá holčička točila seriál. U stolu ve čtvrtek bude ale chybět Jaroslavova žena Gal. Kvůli pracovnímu vytížení se mohla pořadu Prostřeno! účastnit jen do středy. Pepa pojme servírování pokrmů tematicky, a tak si soupeři budou pro jídlo chodit k výdejnímu pultu jako v kantýně.

Vegetariánské menu bude mít docela úspěch, jen na Zdeňkovi bude znát, jak už se těší na svůj večer, kdy se pořádně nají. Sójové řízečky holt nejsou jeho gusto. „Tak jsem to okoštoval, od každého řízečku jsem půlku dal,“ pochválí se. I pro Míšu bylo menu nepříjemným překvapením. Nejí totiž houby a celer, které jsou v hlavním chodu. Když o tom Pepa vypráví u stolu, Denisa prohlásí: „Vždyť jsem ti říkala, že je kr***. Nikdo se s ní nesnese a teď už i ty.“ Zpětně se pak bude snažit vysvětlit, že šlo o vtip. „Já jsem to brala s humorem, ona to taky řekla s humorem,“ nebere si urážku osobně Míša. Je jisté, že nuda u stolu opravdu nebude.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 3. 2024

Jste nadaní způsobem, o kterém ani nevíte, Berani. Dnes možná tento dar nečekaně odhalíte. Možná si na okraj vzkazu pro přítele načmáráte hloupou kresbu. Její zkoumání odhalí nápad, který by se hodil na ilustraci dětské knížky. Možná jsou i jiné věci, které byste mohli ve svém životě dělat. Prozkoumejte další možnosti na internetu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.