Celebrity

23. října 2024 06:00

Zuzana Schneidewind

Hrdina střídá Poldu. Kráskou v nouzi bude Janu Nedbalovi Krystýna Boková

Nový seriál Hrdina sledujte od 23. října na Primě nebo od 16. října na prima+

První osmidílná série nového seriálu, v němž hlavní roli detektiva Hrdiny hraje Jan Nedbal, pochází od tvůrců oblíbeného krimi seriálu Polda. I Hrdina je podivný policejní týpek, který se neřídí přesnými policejními postupy.

V hlavní roli nového krimi seriálu se představí Jan Nedbal jako Adam Hrdina, kterému bude šlapat na paty a zároveň krýt záda Kristýna Boková coby státní zástupkyně Lucie Bartošová.

Jak uvidíte ve středu ve 20:15 na Primě nebo na prima+, Adam Hrdina je domýšlivý policajt, se kterým je těžké pracovat, ale který má v sobě dost velkou dávku lidskosti. „Role je mi blízká, se zbraní zacházet umím už z jiných projektů. Glock 13, který Hrdina používá, také znám a dokážu s ním pracovat. Vím, jak se drží, co se dělá, aby to vypadalo na kameře dobře a bylo to bezpečné,“ prozrazuje Jan Nedbal, kterého policejní práce zajímá a radil se i s odborným policejním dozorem na place.

Zatímco Nedbal tráví s Hrdinou půl roku, David Matásek byl v kůži poldy Davida Břízy téměř deset let a postavou neřízeného poldy pomalu zastínil legendárního Kendyho z Básníků. „Michal se za tu dobu asi trochu změnil, protože já jsem se změnil, to je jasný. Už není tak akční. Myslím, že už spíš zapojuje ten fištrón než nějaký ty finesy. Když jsme začínali, neměl jsem žádná očekávání v tom, jak to bude úspěšný seriál. Byl jsem moc rád za tu příležitost, za toho živočišného týpka, kterého jsem do té doby nikdy nehrál,“ zavzpomínal herec na konci natáčení.

Tak jako Polda měl psycholožku Táňu, má i Hrdina po boku krásku v nouzi. „Lucie je netypická státní zástupkyně, je empatická, žehlí průšvihy a umí se vžít do lidí, což si myslím, že není vůbec typické. Možná je to tou její historií. Je bývalá modelka, která si musela projít nějakou cestu: vystudovat a prosadit se v mužském světě,“ popisuje svou úlohu Boková, která měla před natáčením seriálu dlouhou hereckou pauzu.

Přečtěte si také: Jana Kolesárová: Erotické scény si nechávám pro sebe

Poldova Jana Kolesárová zase na natáčení Poldy přiletěla z Los Angeles, kde žije. „Táňa prošla různým vývojem, od změny funkce z psycholožky na šéfku policie, a tak se i její vztah s Michalem proměňoval. Každopádně od první řady, kde byly ty vztahy hodně oficiální, se to posunulo do víc přátelské a osobní roviny. Myslím, že i to bylo to, co lidi na seriálu bavilo,“ svěřila se Kolesárová.

Poslechněte si také, co o seriálu Hrdina a jeho obsazení říká ředitelka obsahu skupiny Prima Lenka Hornová:

Sdílejte článek
Štítky David Matásek FTV Prima Jana Kolesárová státní zástupce Jan Nedbal televizní seriál Kristýna Liška Boková Polda Hrdina prima+ umění, kultura, zábava a média seriál Hrdina

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 23. 10. 2024

Ať se podíváte do mnoho map a mnohokrát zastavíte a zeptáte se na cestu, stále si nebudete jisti, kudy jet. Všechny cesty mají něco do sebe a vy nechcete cestou do cíle minout žádnou památku. Nezapomeňte, že to není vaše poslední cesta. Příště můžete vždy vyzkoušet jinou trasu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.