Celebrity

27. srpna 2024 16:29

Kisa Císařová

Hvězda filmu Světýlka Elizaveta Maximová o rozvodu rodičů: Dítě chápe víc, než si myslíme

Elizaveta Maximová o filmu Světýlka a o rozvodu rodičů

Mnoho těch, kteří už měli možnost vidět film Světýlka, říká, že je to kromě audiovizuálního díla také velká forma terapie. Kdo v dětství zažil rozvod rodičů, totiž najde v příběhu hlavní hrdinky, malé holčičky Amálky, odpovědi na otázky, které je dost možná trápí i v dospělosti. Podobně to měla i Elizaveta Maximová (32), která si ve filmu zahrála jednu z hlavních rolí. S redaktorkou webu Prima Ženy si herečka popovídala o vlastním dětství a vzpomínkách na konec vztahu svých rodičů.

„Měla jsem krásné dětství a hodně jsem ho trávila s prarodiči. Právě i film Světýlka mi opravdu evokoval spoustu vzpomínek z dětství na to, jak jsem s babičkou a dědou a pořád je tam nějaká šuškanda. Pořád se něco probírá o rodičích,“ začala své vyprávění Elizaveta Maximová a jednoznačně tak potvrdila teorii o tom, že i malé děti jsou velmi vnímavé vůči tomu, co se děje v jejich okolí. Nejen kvůli citlivému tématu, ale také proto, že se Elizavetini rodiče rozvedli, když byla přibližně v tomtéž věku jako hlavní hrdinka snímku Světýlka, se natáčení stalo pro sympatickou herečku velmi osobním zážitkem.

„Pamatuji si rozvod rodičů tak, že to se mnou nejdřív také nikdo neřešil. Všechno jsem se dozvídala z různých malinkých věcí, jako třeba drobných poklepání na rameno mezi prarodiči,“ zavzpomínala herečka a dodala: „Myslím si, že děti jsou neskutečně vnímavé a chápou mnohem víc, než si připouštíme. My dospělí si myslíme, že když se budeme tvářit, že je všechno v pořádku, i dítě si bude myslet, že je všechno v pořádku. Dítě ale velmi vnímá energii v místnosti, atmosféru a slyší úplně všechno, když chce.“

Na rozvodu svých rodičů dokáže drobná blondýnka pocházející z ruské Kazaně zpětně najít i pozitivní věci. „Myslím si, že díky rozvodu rodičů jsme se s maminkou přestěhovaly do České republiky, za což jsem jí velmi vděčná. Teď vnímám, jakou hrdinkou je moje maminka. Protože tehdy jí bylo, myslím si, třicet jedna, třicet dva, když se přestěhovala do cizí země s malou dcerou. A vybudovala nám skvělý život. Jsem jí za všechno nesmírně vděčná. Myslím, že jako dospělý člověk víc vnímám, co všechno moje maminka dokázala a neskutečně si jí vážím,“ vysekla své mamince dojemnou poklonu Elizaveta. Ve filmu Světýlka, jehož zářijová premiéra se blíží, herečka ztvárnila roli Ireny.

Maminka hlavní hrdinky malé Amálky hledá odpověď na složitou otázku, jak vybalancovat roli matky a stále zůstat ženou, které se daří naplňovat vlastní osobní touhy a sny. „Moje Irena je žena, která velmi brzy po začátku vztahu se svým budoucím manželem otěhotní, zůstane žít na maloměstě a stará se o malé dítě. Tím životem je skutečně frustrovaná a touží vrátit se do Prahy, kde dříve působila jako sklářka,“ představila svou postavu Elizaveta Maximová. Vnímá Irenu jako zápornou postavu? I na to dává její představitelka odpověď ve videu na začátku článku. Ve videu se dozvíte také to, jestli je Elizaveta dodnes v kontaktu se svými prarodiči a tatínkem. Prozradila také, kdy se začala učit česky a co uměla říct po přestěhování do Česka.

Sdílejte článek
Štítky rozvod rodina film společnost herec celebrity Česko dětství Elizaveta Maximová umění a zábava umění, kultura, zábava a média společenská rubrika Světýlko

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 9. 2024

Berani, dnes byste se mohli věnovat psaní, možná tvůrčímu nebo dopisovému. Ať už to bude cokoli, může se stát, že vám vyjdou jen pochmurné zprávy o tom, co se právě děje. To nemusí odrážet váš skutečný stav mysli. Pokud vás nenapadá nic příjemného, o čem byste mohli psát, možná raději počkejte na později.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.